Lažna mađarica s keksima

Nemate vremena za pečenje kompliciranih kolača? Ni mi! Zato volimo ovakve recepte koji su brzo gotovi, a rezultati odlični

Pitate se kakva bi to mogla biti lažna mađarica? Radi se o finom čokoladnom kolaču u kojem dominira keks, a koji se napravi dok ste rekli keks! Iako izgledom baš i ne liči na pravu mađaricu, ukusom je skoro kao njen brat blizanac. Jeste li već negdje probali lažnu mađaricu?

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 800 ml vode
  • 5 žlica šećera
  • 250 g maslaca
  • 1 kg keksa

 

Za čokoladnu glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks.

2. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete miješali, keks će se lomiti.

3. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača veličine 30 x 40 cm.

4. Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko kolača.

5. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.

 

Tekst: I.T.
Izvor: yumama.com
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Pita od sira i marelica

Dok su još domaće marelice na tržištu, iskušajte…

Lagane kocke s jagodama

Požurite potražiti posljednje ovosezonske jagode i napravite ovaj…

Pročitajte i:

S djecom napravite sladoled na štapiću s jagodama i bananom

Jagode su počele, a i sladoled je sve češće na repertoaru. Spojili smo ih u…

Recept za slanu granolu

Za sve one koji ne vole slatki doručak, postoji i slana verzija granole. Igrajte se…

Ružičaste palačinke za još više ljubavi u obitelji

Ove zdrave palačinke bez namirnica životinjskog podrijetla – savršene kao mali kulinarski izraz ljubavi –…

Srca s limunom i makom

Da onaj slatki dio obroka bude još slađi, i od prirodnih sastojaka, pobrinula se autorica…