Sastojci

  • 250 g šunke
  • 250 g sira
  • 250 g šampinjona
  • 250 g kiselih krastavaca
  • 200 g paprike
  • 6 jaja
  • 3 dl ulja
  • 2 šalice palente
  • 1 šalica kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vrhnje
  • 1,5 dl mlijeka

Priprema

  1. Narežite šunku, sir, gljive, krastavce i papriku.
  2. Od 6 bjelanaca napravite čvrsti snijeg.
  3. U snijeg dodajte 6 žumanaca tako da jedno po jedno umiksavate u snijeg.
  4. Izmiješajte palentu s praškom za pecivo i polako umiješajte u smjesu od jaja.
  5. Dodajte nasjeckane sastojke.
  6. Na kraju umiješajte vrhnje i mlijeko te izlijete u vatrostalnu posudu i pecite,

Foto: Profimedia