Princes krafne

Lijepe princeze s slatkom žuto-bijelim punjenjem

Sastojci za tijesto:

3 dl vode

14 dag margarina

18 dag brašna

6 jaja

malo praška za pecivo

Sastojci za kremu:

500 ml mlijeka

4 žlice šećera

1 jaje

1 vanilin šećer

8 dag brašna

15 dag margarina

200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Stavite 3 dl vode da zakipi i dodajte 14 dag margarina, pa prokuhajte 3 minute. Zatim dodajte u to 18 dag brašna i dobro promiješajte. Kuhajte dok se smjesa ne počne odvajati od posude. Prelijte u plastičnu posudu, pustite da se ohladi i u ohlađeno dodavajte jedno po jedno jaje. Sve miksajte i na kraju dodajte malo praška za pecivo.

Od gotove smjese grabite male loptice te ih polažite na lim pomoću malih žlica za kavu na udaljenosti minimalno 1 veličine. Pecite na 170 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta i nipošto ne otvarajte pećnicu. Ostavite pečene princes krafne da se ohlade i za to vrijeme napravite kremu.

U pola litre mlijeka ukuhajte šećer i jaje, dodajte 8 dag brašna i vanilin šećer. Nakon što se krema ohladi, u nju dodajte 15 dag margarina kojeg ste prethodno izmiksali. Napravite čvrst šlag od 200 ml vrhnja za šlag. Punite pečene princes krafne žutom kremom, pa šlagom i na kraju ih poklopite. Možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnim preljevom.

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Preporučujemo

Pročitajte i:

Palačinke iz pećnice? Zašto ne? Brzo se spremaju i prepune su različitih okusa

Pečenje palačinki je uvijek zabavno - klinci skakuću oko vas dok ulijevate smjesu u tavicu…

recept za muffine s bundevom i cokoladom

Za Halloween s djecom napravite muffine s bundevom i čokoladom

Vrijeme je izrezivanja bundeva pa one izrezane komade koje ste mislili baciti radije iskoristite za…

domaci puding od vanilije

Domaći puding od vanilije s kokosovim mlijekom

Vjerojatno nema brže slastice koju možete napraviti u par minuta i to sa sastojcima koje…

recept za palacinke bez brasna i secera

Zdrave i brze palačinke bez brašna i šećera

Kad želite djetetu pripremiti nešto slatko na brzinu, neka to bude ukusno i prepuno vrijednih…