Lijepe princeze s slatkom žuto-bijelim punjenjem



Sastojci za tijesto:


3 dl vode


14 dag margarina


18 dag brašna


6 jaja


malo praška za pecivo



Sastojci za kremu:


500 ml mlijeka


4 žlice šećera


1 jaje


1 vanilin šećer


8 dag brašna


15 dag margarina


200 ml vrhnja za šlag



Priprema:


Stavite 3 dl vode da zakipi i dodajte 14 dag margarina, pa prokuhajte 3 minute. Zatim dodajte u to 18 dag brašna i dobro promiješajte. Kuhajte dok se smjesa ne počne odvajati od posude. Prelijte u plastičnu posudu, pustite da se ohladi i u ohlađeno dodavajte jedno po jedno jaje. Sve miksajte i na kraju dodajte malo praška za pecivo.


Od gotove smjese grabite male loptice te ih polažite na lim pomoću malih žlica za kavu na udaljenosti minimalno 1 veličine. Pecite na 170 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta i nipošto ne otvarajte pećnicu. Ostavite pečene princes krafne da se ohlade i za to vrijeme napravite kremu.





U pola litre mlijeka ukuhajte šećer i jaje, dodajte 8 dag brašna i vanilin šećer. Nakon što se krema ohladi, u nju dodajte 15 dag margarina kojeg ste prethodno izmiksali. Napravite čvrst šlag od 200 ml vrhnja za šlag. Punite pečene princes krafne žutom kremom, pa šlagom i na kraju ih poklopite. Možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnim preljevom.





Recept poslala čitateljica Suzana Štrk