Capice

Već poznate i uobičajene za božićno vrijeme te vrlo jednostavne, ali nikad zaboravljive Capice

Sastojci

2 šalice glatkog brašna

1 šalica masti

1 šalica šećera

1 šalica mljevenih oraha

2 jaja

1 prašak za pecivo

1 šalica šećera u prahu

Priprema

Od svih sastojaka (osim šećera u prahu) umijesite tijesto, ostavite ga oko pola sata u hladnjaku da odstoji. Limene kalupiće namastite i pobrašnite i punite pripremljenim tijestom malo ispod ruba. Pecite na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Još vruće izvadite iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu.

Recept poslala čitateljica Josipa Ojurović Čačić

Preporučujemo

Pročitajte i:

Srca s limunom i makom

Da onaj slatki dio obroka bude još slađi, i od prirodnih sastojaka, pobrinula se autorica…

Šeširi vještica za Halloween

Noć uoči Svih svetih, 31. listopada, slavi se Noć vještica odnosno Halloween. Bundeve su glavni…

Špinat skriven u ukusnoj piti

Sastojci: - oko 300 g očišćenog špinata - 2 jaja - 100 g svježeg sira…

Kolač s kupinama

Sezona kupina je krenula pa slijedi ideja za jedan ukusni kolačić!