Capice

Već poznate i uobičajene za božićno vrijeme te vrlo jednostavne, ali nikad zaboravljive Capice

Sastojci

2 šalice glatkog brašna

1 šalica masti

1 šalica šećera

1 šalica mljevenih oraha

2 jaja

1 prašak za pecivo

1 šalica šećera u prahu

Priprema

Od svih sastojaka (osim šećera u prahu) umijesite tijesto, ostavite ga oko pola sata u hladnjaku da odstoji. Limene kalupiće namastite i pobrašnite i punite pripremljenim tijestom malo ispod ruba. Pecite na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Još vruće izvadite iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu.

Recept poslala čitateljica Josipa Ojurović Čačić

Preporučujemo

Pročitajte i:

Recept za slanu granolu

Za sve one koji ne vole slatki doručak, postoji i slana verzija granole. Igrajte se…

Ružičaste palačinke za još više ljubavi u obitelji

Ove zdrave palačinke bez namirnica životinjskog podrijetla – savršene kao mali kulinarski izraz ljubavi –…

Srca s limunom i makom

Da onaj slatki dio obroka bude još slađi, i od prirodnih sastojaka, pobrinula se autorica…

Šeširi vještica za Halloween

Noć uoči Svih svetih, 31. listopada, slavi se Noć vještica odnosno Halloween. Bundeve su glavni…