Sastojci za biskvit:
8 jaja
35 žlica šećera
35 žlica brašna
1 prašak za pecivo
27 žlica mlijeka
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
2 pudinga od vanilije
2 žlice oštroga brašna
2 žlice gustina
100 g šećera
1 l mlijeka
25 dag margarina
100 g nutelle
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag margarina
0,5 l vrhnja za šlag
Priprema
Za biskvit izmiksajte zajedno jaja i šećer, dodajte brašno, mlijeko, ulje, prašak te podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio dodajte 1,5 žlice kakaa, a u drugi 3 žlice. Pecite odvojeno, gotove biskvite prerežite po pola.
Za kremu sadržaj vrećice pudinga, brašno, gustin i šećer razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakipite, dodajte razmućenu smjesu, ukuhajte. U ohlađeno dodajte razrađeni margarin i nutellu.
Glazura: rastopite 20 dag čokolade sa 7-8 žlica ulja i pustite da se ohladi (ali ne i zgusne).
Slaganje
Biskvit, krema, glazura, krema, biskvit, glazura.
Recept poslala čitateljica Josipa Ojurović Čačić
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču