Čupavci

Legendarni čokoladni biskvit uronjen u kokos. Ima li išta ukusnije?

Sastojci:

Biskvit:

3 jaja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

250 g šećera

500 g brašna

100 g margarina

2 dl mlijeka

Glazura:

200 g čokolade za kuhanje

2 žlice šećera

3 dl mlijeka

100 g margarina

za uvaljati: 200 g kokosovog brašna

Priprema:

Biskvit pripremite tako da prvo pjenasto umutite jaja, dodate vanilin šećer, šećer, mlijeko i postepeno dodajete brašno, a na kraju rastopljeni margarin. Stavite peći 20 – 25 minuta na 180 C.

Ohlađeni biskvit režite na kocke ili veličine kakve želite da vam čupavci u konačnici izgledaju lijepo. Čokoladnu smjesu za umakanje biskvita pripremite tako da otopite sve potrebne sastojke na vatri dok se ne pretvore u polugustu smjesu u koju ćete moći umakati biskvitne kocke. Nakon što ste ih obložili čokoladom, uvaljajte ih u kokosovo brašno.

Dobar tek!

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Preporučujemo

Pročitajte i:

Speculaas keksi bez 'problematičnih' sastojaka

Počinje nova sezona pečenja blagdanskih keksića! Omiljeni keksi puni mirisnih začina u ovom su izdanju…

Jesenski kolač

Sastojci za tijesto: 42 g svježeg kvasca 100 g šećera u prahu 500 g glatkog…

Kolač od marelica s bobičastim voćem i mrvicama

Sastojci za tijesto: 200 g rastopljenog maslaca 200 g smeđeg šećera 220 g glatkog brašna…

Sladoled od banane i indijskih oraščića

Ponudite klincima prirodnu inačicu sladoleda u kojoj će uživati baš kao i vi