Čupavci

Legendarni čokoladni biskvit uronjen u kokos. Ima li išta ukusnije?

Sastojci:

Biskvit:

3 jaja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

250 g šećera

500 g brašna

100 g margarina

2 dl mlijeka

Glazura:

200 g čokolade za kuhanje

2 žlice šećera

3 dl mlijeka

100 g margarina

za uvaljati: 200 g kokosovog brašna

Priprema:

Biskvit pripremite tako da prvo pjenasto umutite jaja, dodate vanilin šećer, šećer, mlijeko i postepeno dodajete brašno, a na kraju rastopljeni margarin. Stavite peći 20 – 25 minuta na 180 C.

Ohlađeni biskvit režite na kocke ili veličine kakve želite da vam čupavci u konačnici izgledaju lijepo. Čokoladnu smjesu za umakanje biskvita pripremite tako da otopite sve potrebne sastojke na vatri dok se ne pretvore u polugustu smjesu u koju ćete moći umakati biskvitne kocke. Nakon što ste ih obložili čokoladom, uvaljajte ih u kokosovo brašno.

Dobar tek!

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Pročitajte i:

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...

brownie s batatom, datuljama, bez brašna

Sočni brownie s batatom i datuljama, ali bez brašna

Ako imate problema s glutenom ili vam se dopada ideja da iz kolača izbacite brašno,…