Višnjaste princeze

Slatke i sočne princeze za sve male princeze i prinčeve

Sastojci za tijesto:

2 dl ulja

2 dl vode

4 dl brašna

6 jaja

3 dag gustina

malo soli

Priprema

Kada voda sa uljem i soli zakuha, dodajte brašno i gustin.

Miješajte i pržite da se tijesto dobro sastavi. Na dnu se stvori bijela kora, a tijesto bude fina glatka masa… malo ljepljiva.

Ohladite smjesu i u hladno dodajte jedno po jedno jaje. Smjesu stavite u štrcaljku i na namašćenom limu pravite hrpice. Pecite na 200 stupnjeva 20 – 25 minuta. Jako je bitno da se pećnica ne otvara dok ne bude gotovo.

Nadjev – svatko ga radi po izboru. Moj je:

1. nadjev:

800 ml mlijeka

2 pudinga od vanilije

5 žlica šećera

100 g margarina

2. nadjev:

1/2 l soka od kompota višnje

šećer po ukusu

1 puding vanilija

Oba nadjeva se kuhaju na isti način, tj. da se u mlijeko odnosno kompot kad proključa ukuha puding. U nadjev 1, kad se ohladi, dodajte margarin. Princeze prepolovite i nadjenite.

Recept poslala čitateljica LJubica Kukučka

Pročitajte i:

recept za kolac s jabukama

Brzi kolač od jabuka s pudingom od vanilije

Kolač s jabukama jedan je od apsolutnih klasika. Ovaj recept donosi jedan mali zaokret u…

recept za tiramisu s jabukama i bademima

Novogodišnji tiramisu s jabukama i bademima

Klasični tiramisu sada je dobio novo svečano ruho. Uz sočnu jabuku i bademe ovaj poznati…

recept hot milk cake

Hot milk cake za prste polizati

Ovaj kolač ne samo da je ukusan, već se i lako priprema...

brownie s batatom, datuljama, bez brašna

Sočni brownie s batatom i datuljama, ali bez brašna

Ako imate problema s glutenom ili vam se dopada ideja da iz kolača izbacite brašno,…