Višnjaste princeze

Slatke i sočne princeze za sve male princeze i prinčeve

Sastojci za tijesto:

2 dl ulja

2 dl vode

4 dl brašna

6 jaja

3 dag gustina

malo soli

Priprema

Kada voda sa uljem i soli zakuha, dodajte brašno i gustin.

Miješajte i pržite da se tijesto dobro sastavi. Na dnu se stvori bijela kora, a tijesto bude fina glatka masa… malo ljepljiva.

Ohladite smjesu i u hladno dodajte jedno po jedno jaje. Smjesu stavite u štrcaljku i na namašćenom limu pravite hrpice. Pecite na 200 stupnjeva 20 – 25 minuta. Jako je bitno da se pećnica ne otvara dok ne bude gotovo.

Nadjev – svatko ga radi po izboru. Moj je:

1. nadjev:

800 ml mlijeka

2 pudinga od vanilije

5 žlica šećera

100 g margarina

2. nadjev:

1/2 l soka od kompota višnje

šećer po ukusu

1 puding vanilija

Oba nadjeva se kuhaju na isti način, tj. da se u mlijeko odnosno kompot kad proključa ukuha puding. U nadjev 1, kad se ohladi, dodajte margarin. Princeze prepolovite i nadjenite.

Recept poslala čitateljica LJubica Kukučka

Preporučujemo

Pročitajte i:

domaci puding od vanilije

Domaći puding od vanilije s kokosovim mlijekom

Vjerojatno nema brže slastice koju možete napraviti u par minuta i to sa sastojcima koje…

recept za palacinke bez brasna i secera

Zdrave i brze palačinke bez brašna i šećera

Kad želite djetetu pripremiti nešto slatko na brzinu, neka to bude ukusno i prepuno vrijednih…

recept za sočni i mekani kolač od šljiva

Sočni i mekani kolač sa šljivama za prste polizati

Stigle su šljive, a sa njima i ljetne delicije. Danas ne radimo knedle, već sočan…

sladoled na štapiću od lubenice, kivija i kokosovog mlijeka

Voćno, osvježavajuće i šareno: Sladoled od lubenice, kokosovog mlijeka i kivija

Ljeti se svaki dan jede sladoled. Ali ako želite malo za promjenu izbjeći klasičan sladoled…