Štrudla od grisa

Malo drukčija štrudla, ali prije svega brzo gotova, a opet sočna

Sastojci nadjev

3 čvrsta jogurta

1,5 (šalica od jogurta) grisa

2 šalice šećera

1 šalica ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

….i još potrebno:

1 teglica višanja iz kompota ili ribane jabuke

gotove kore

Sastojci

Napravite nadjev sa gore navedenim sastojcima. Za svaku „štrudlicu“ vam trebaju tri kore. Svaku koru pojedinačno namažite s 5 jušnih žlica nadjeva (u suprotnom nećete imati dosta smjese) te slažite redom koru, nadjev, koru, nadjev te stavite voće i zamotajte. Pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni i podigne se. Pečenu štrudlu pokrijte krpom da malo odpusti i dobar tek.

Recept poslala čitateljica Gordana Pavić

Preporučujemo

Pročitajte i:

Šeširi vještica za Halloween

Noć uoči Svih svetih, 31. listopada, slavi se Noć vještica odnosno Halloween. Bundeve su glavni…

Špinat skriven u ukusnoj piti

Sastojci: - oko 300 g očišćenog špinata - 2 jaja - 100 g svježeg sira…

Kolač s kupinama

Sezona kupina je krenula pa slijedi ideja za jedan ukusni kolačić!

Slatke knedle

Fine knedlice sa svježim kravljim sirom Sastojci 250 g svježeg sira, propasirati (protisnuti kroz sito)…