Štrudla od grisa

Malo drukčija štrudla, ali prije svega brzo gotova, a opet sočna

Sastojci nadjev

3 čvrsta jogurta

1,5 (šalica od jogurta) grisa

2 šalice šećera

1 šalica ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

….i još potrebno:

1 teglica višanja iz kompota ili ribane jabuke

gotove kore

Sastojci

Napravite nadjev sa gore navedenim sastojcima. Za svaku „štrudlicu“ vam trebaju tri kore. Svaku koru pojedinačno namažite s 5 jušnih žlica nadjeva (u suprotnom nećete imati dosta smjese) te slažite redom koru, nadjev, koru, nadjev te stavite voće i zamotajte. Pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni i podigne se. Pečenu štrudlu pokrijte krpom da malo odpusti i dobar tek.

Recept poslala čitateljica Gordana Pavić

Preporučujemo

Pročitajte i:

Slatke knedle

Fine knedlice sa svježim kravljim sirom Sastojci 250 g svježeg sira, propasirati (protisnuti kroz sito)…

Speculaas keksi bez 'problematičnih' sastojaka

Počinje nova sezona pečenja blagdanskih keksića! Omiljeni keksi puni mirisnih začina u ovom su izdanju…

Jesenski kolač

Sastojci za tijesto: 42 g svježeg kvasca 100 g šećera u prahu 500 g glatkog…

Kolač od marelica s bobičastim voćem i mrvicama

Sastojci za tijesto: 200 g rastopljenog maslaca 200 g smeđeg šećera 220 g glatkog brašna…