Sastojci:
400 ml kokosovog mlijeka
200-300 ml kondenziranog mlijeka
1 litra vode
100 - 200 g šećera
sok 1 limuna ili limete
1 mahuna vanilije
Priprema:
1. Šećer i vodu pristavite na srednje jaku vatru te zagrijte kako bi se šećer rastopio.
2. Mahunu vanilije razrežite i ostrugajte sadržaj u lonac te mahunu stavite da se zajedno s ostalim kuha. Dodajte kokosovo i kondenzirano mlijeko te sok limuna ako koristite (ako ne koristite onda slobodno smanjite količinu šećera jer je kondenzirano mlijeko također slatko).
3. Kuhajte par minuta uz miješanje, dok tekućina lagano ne zakipi. Tada skinite s vatre i ostavite da se dobro ohladi. Izlijte u posudice za dječji sladoled na štapiću ili u kutiju s poklopcem te stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:
novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male
4 stvari koje rade emocionalno inteligentna djeca: Psihologinja otkriva znakove od najranije dobi
Najčešći dječji strahovi: 5 stvari kojih se dvogodišnjaci boje
Ispadi bijesa dio su razvoja: Zašto nikako ne smijete vikati na dijete?
6 znakova da vaše dijete ima visoki IQ: Evo kako prepoznati male genijalce
Petogodišnji dječak primljen u Mensu: Njegova inteligencija nadmašuje prosjek