Ispecite kod kuće ukusne, aromatične čajne keksiće

Sastojci za oko 40 keksića, ovisno o veličini kalupića ili formi

300 g brašna
250 g maslaca
300 g šećera
1 jaje
prstohvat soli
prstohvat mljevenih klinčića
2 žličice mljevenog cimeta
1/ 2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
2 žličice mljevenog kardamoma
listići badema
po želji: naribana korica jednog limuna


Priprema

1. Zamijesite tijesto i to tako da prvo pomiješate maslac sa šećerom, dodate jaja i začine.
2. Prosijte brašno u smjesu i miješajte dobro dalje i potom stavite u hladnjak na 2-3 sata. (Obavezan korak kako se tijesto ne bi raspadalo kad se valja!!!)
3. Pospite lim brašnom. Zagrijte pećnicu na 200°C.
4. Ako imate drvene ili metalne formice/posudice za Spekulatius, izrežite s njima kaksiće. Ako ih nemate, izvaljajte tijesto kao i za druge kekse i formicama izrežite razne oblike.




Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr



Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:


novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male