Torta od kestena s dvije kreme

Iskoristite ovo razdoblje kestena i razveselite ukućane ovom slasnom tortom

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • 80 g poluoštrog brašna
  • 25 g kakaa u prahu
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 40 g maslaca

Krema 1

  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 100 g mliječne čokolade
  • 30 g šećera

Krema 2

  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 80 g šećera u prahu
  • 1/2 žličice mljevene vanilije
  • 250 g kesten-pirea
  • 2 žlice konjaka
  • 1 vrećica bijele mljevene želatine za hladnu pripremu
  • 100 ml mlijeka

Za ukrašavanje

  • 200 g kesten-pirea
  • 2 žlice konjaka
  • 80 g omekšalog maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema

  1. Kalup za torte promjera 22 cm premažite maslacem i pospite oštrim brašnom. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom.
  2. Prosijte brašno s kakaom i praškom za pecivo. Zagrijte maslac. U pjenu od jaja umiješajte brašno s kakaom pa dodajte otopljeni maslac.
  3. Ulijte masu u kalup, poravnajte i pecite oko 30 minuta na 180 °C. U zdjelu izlomite čokoladu i stavite je na posudu s vodom. Miješajte dok se čokolada ne otopi.
  4. Uklonite s vatre, promiješajte pa ostavite na sobnoj temperaturi. Izmiješajte vrhnje, dodajte čokoladu i šećer pa ostavite na hladnom da se zgusne.
  5. Biskvit pritisnite u kalup pa na njega nanesite čokoladnu kremu. Pazite da ostane 1-2 cm do vrha kalupa. Stavite u zamrzivač da se ohladi.
  6. Izmiješajte vrhnje za drugu kremu. U kesten-pire umiješajte konjak, šećer, vaniliju i šlag. Ugrijte mlijeko i, dok je toplo, stavite u njega želatinu te miješajte da se otopi.
  7. Dodajte 2-3 žlice kreme, umiješajte preostali dio mase od kestena i promiješajte.
  8. Ovu kremu nanesite na kremu od čokolade te poravnajte lopaticom. Maslac pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte kesten-pire i konjak.
  9. Kremom napunite slastičarsku vrećicu pa je istisnite na tortu. Ostavite da se ohladi.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…

japanska juha ramen

Lagana juha za uskrsni detoks - večera po uzoru na japansku juhu ramen

Možda ste kao i mi pretjerali s uskrsnim delicijama i sada, iako gladni, za večeru…

recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom…

recept za juhu od spinata s kokosovim mlijekom i lososom

Juha od špinata s kokosovim mlijekom i lososom

Ova juha od špinata jedan je od naših omiljenih recepata za proljeće. Kokos joj daje…