Tiramisu u čaši

Uzmite sve potrebne sastojke, pripremite ovaj slastan talijanski desert s dodatkom kave, čije ime znači "podigni me", "uzmi me" i poslužite ga u čaši

Sastojci

* 2 bjelanjka

* 4 žumanca

* 220 g šećera u prahu

* 400 g mascarponea

* 200 g piškota

* 200 ml jake turske kave

* 200 g čokolade za kuhanje ili 100 g kakaa

Priprema

* Istucite čvrst snijeg od bjalanjaka. U drugoj posudi miksajte žumanca sa šećerom dok ne nastane glatka krema.

* Umiksajte mascarpone, a zatim pažljivo umiješajte snijeg. Pripremite 8 čaša za posluživanje.

* Piškote namočite u kavi pa dio stavite na dno čaša. Prelijte kremom pa nastavljajte slagati dok sve ne potrošite.

* Stavite u hladnjak na najmanje dva sata i prije posluživanja pospite kakaom ili ribanom čokoladom.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Predstavljeni slatki blagdanski zalogaji iz Vinceka uz Jubilarnu kavu

Danas je u zagrebačkoj Kuhaoni, pod voditeljskom palicom…

Važnost kalcija, magnezija i cinka u bebinoj dohrani

Nestlé mliječni deserti pokrivaju više od 30% preporučenog…

Franck predstavio novi espresso - Franck 125 YEARS EDITION

Franck je 29. rujna, kao uvod u proslavu…

Lubenica - najslađe ljetno osvježenje

Lubenica nam donosi obilje tekućine. Čak 90% otpada…

Pročitajte i:

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…

japanska juha ramen

Lagana juha za uskrsni detoks - večera po uzoru na japansku juhu ramen

Možda ste kao i mi pretjerali s uskrsnim delicijama i sada, iako gladni, za večeru…

recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom…

recept za juhu od spinata s kokosovim mlijekom i lososom

Juha od špinata s kokosovim mlijekom i lososom

Ova juha od špinata jedan je od naših omiljenih recepata za proljeće. Kokos joj daje…