Tiramisu u čaši

Uzmite sve potrebne sastojke, pripremite ovaj slastan talijanski desert s dodatkom kave, čije ime znači "podigni me", "uzmi me" i poslužite ga u čaši

Sastojci

* 2 bjelanjka

* 4 žumanca

* 220 g šećera u prahu

* 400 g mascarponea

* 200 g piškota

* 200 ml jake turske kave

* 200 g čokolade za kuhanje ili 100 g kakaa

Priprema

* Istucite čvrst snijeg od bjalanjaka. U drugoj posudi miksajte žumanca sa šećerom dok ne nastane glatka krema.

* Umiksajte mascarpone, a zatim pažljivo umiješajte snijeg. Pripremite 8 čaša za posluživanje.

* Piškote namočite u kavi pa dio stavite na dno čaša. Prelijte kremom pa nastavljajte slagati dok sve ne potrošite.

* Stavite u hladnjak na najmanje dva sata i prije posluživanja pospite kakaom ili ribanom čokoladom.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Predstavljeni slatki blagdanski zalogaji iz Vinceka uz Jubilarnu kavu

Danas je u zagrebačkoj Kuhaoni, pod voditeljskom palicom…

Važnost kalcija, magnezija i cinka u bebinoj dohrani

Nestlé mliječni deserti pokrivaju više od 30% preporučenog…

Franck predstavio novi espresso - Franck 125 YEARS EDITION

Franck je 29. rujna, kao uvod u proslavu…

Lubenica - najslađe ljetno osvježenje

Lubenica nam donosi obilje tekućine. Čak 90% otpada…

Pročitajte i:

recept za juhu od špinata i kokosovog mlijeka

Prekrasna juhica od špinata i kokosovog mlijeka

Kad želite djeci ponuditi nešto na žlicu, a lagano, odlučite se za ovu juhicu od…

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

recept za cheesecake s avokadom

Fenomenalni cheesecake s avokadom

Svi ljubitelji avokada sad će doći na svoje. Umjesto da ga stavite na kruh ili…

recept za losos u zaciskom bilju pecen u masnom papiru

3 recepta za sočnu i mekanu ribu, meso i povrće umotane u paketiće od papira

Prilikom pečenja u smotuljku iliti škartocu sve meso, riba i povrće ostaju osobito sočni i…