Salsa s breskvama

Volite li breskve i ljute papričice, zašto ih ne biste spojili u jednom jelu?

Sastojci

* 4 zrele breskve

* 1 jalapeňo papričica

* 125 g rajčica

* 1 zelena paprika

* 1 glavica luka

* sok od 1 limete

* 3 grančice korijandra

Priprema

1. Breskve operite, a zatim odrežite eventualne trule dijelove. Nakon toga ih prerežite napola i uklonite koštice. Meso bresaka narežite na kockice.

2. Iz jalapeňo papričice odstranite sjemenke, a zatim je operite i narežite na tanke kriške. Rajčice operite, prerežite ih napola, odstranite sjemenke pa ih narežite na kockice.

3. Zelenu papriku po dužini prerežite napola, odstranite sjemenke i bijelu kožicu, a zatim i nju narežite na kockice. Sve sastojke stavite u veliku zdjelu.

4. Ogulite luk i nasitno ga nasjeckajte. Grančice korijandra operite, otresite vodu, a zatim nasjeckajte listiće.

5. Korijandar zajedno s lukom dodajte ostalim sastojcima, nakapajte smjesu sokom od limete i promiješajte.

Gotovu salsu stavite na 1 sat u hladnjak. Poslužite je s tortilja čipsom.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

Pizzete s rajčicom

Vole li vaša djeca pizzu, zgodne, male pizzete će im se sigurno svidjeti još više

Punjene pečene paprike

Pečene paprike su izvrsne na salatu, a punjene su još bolje. Tim više što se…

Pašteta od mahunarki

Lagana pašteta bez mesa za lagane ljetne doručke, večere ili predjela

Namaz od patlidžana

Pripremite ukusan namaz od patlidžana koji odlično ide uz popečeni kruh. Može se poslužiti za…