Zagorska_salata_445856557

Zagorska salata Siromaška

Krumpir salata s bučinim uljem, matovilcem i češnjakom

Sastojci:

1 kg krumpira, skuhanog u ljusci
200-250 g matovilca ili zelene salate
tvrdo kuhana jaja

Umak:
bučino ulje uz malo suncokretova ulja
vinski ocat, bijeli ili crveni
1- 2 režnja češnjaka
sol i papar (svježe mljeven)

Priprema:
1. Skuhani i ohlađeni krumpir ogulite. U zdjeli pripremite marinadu ili umak od ulja, octa i češnjaka. Dodajte žličicu soli i izmutite da se sastojci dobro stope.
2. Umiješajte marinadu u krumpir i pričekajte da upije. Po potrebi dodajte sastojke koji nedostaju.
3. Prije posluživanja dodajte svježu salatu, pomiješajte pa dodajte jaja i poslužite.

Za Mediteransku verziju bučino ulje zamijenite maslinovim, a matovilac rukolom uz dodatak maslina i kapara.

Preuzeto sa stranice: kuharicazadjecu.blog.hr

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:

novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige “Tatina kuharica” i autorica bloga Marina kuharica za velike i male

Komentari

Pročitajte i:

salata_s_kozjim_sirom_257267970

Salata Chevre Chaude

Uzbudljiva salata s kozjim sirom na preprženom kruhu Sastojci za jednu porciju: 3 kriške baguette…

mahune_714245653

Salata od mahuna

Ova jednostavna salata može biti samostalan obrok ili prilog mesu Sastojci: mahune dresing za salatu…

salata_nica_603565765

Salata Nizza

Salata koja se brzo priprema i lako varira ovisno o tome koje povrće vam je…