Sastojci:
1 kg krumpira, skuhanog u ljusci
200-250 g matovilca ili zelene salate
tvrdo kuhana jaja
Umak:
bučino ulje uz malo suncokretova ulja
vinski ocat, bijeli ili crveni
1- 2 režnja češnjaka
sol i papar (svježe mljeven)
Priprema:
1. Skuhani i ohlađeni krumpir ogulite. U zdjeli pripremite marinadu ili umak od ulja, octa i češnjaka. Dodajte žličicu soli i izmutite da se sastojci dobro stope.
2. Umiješajte marinadu u krumpir i pričekajte da upije. Po potrebi dodajte sastojke koji nedostaju.
3. Prije posluživanja dodajte svježu salatu, pomiješajte pa dodajte jaja i poslužite.
Za Mediteransku verziju bučino ulje zamijenite maslinovim, a matovilac rukolom uz dodatak maslina i kapara.
Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:
novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih