Krumpir salata s bučinim uljem, matovilcem i češnjakom



Sastojci:

1 kg krumpira, skuhanog u ljusci
200-250 g matovilca ili zelene salate
tvrdo kuhana jaja

Umak:
bučino ulje uz malo suncokretova ulja
vinski ocat, bijeli ili crveni
1- 2 režnja češnjaka
sol i papar (svježe mljeven)



Priprema:
1. Skuhani i ohlađeni krumpir ogulite. U zdjeli pripremite marinadu ili umak od ulja, octa i češnjaka. Dodajte žličicu soli i izmutite da se sastojci dobro stope.
2. Umiješajte marinadu u krumpir i pričekajte da upije. Po potrebi dodajte sastojke koji nedostaju.
3. Prije posluživanja dodajte svježu salatu, pomiješajte pa dodajte jaja i poslužite.

Za Mediteransku verziju bučino ulje zamijenite maslinovim, a matovilac rukolom uz dodatak maslina i kapara.




Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr



Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:


novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male