Punjene pečene paprike

Pečene paprike su izvrsne na salatu, a punjene su još bolje. Tim više što se mogu poslužiti i tople, i hladne, kao predjelo ili prilog uz glavno jelo

Sastojci

  • 200 g prosa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 80 g naribanog parmezana
  • 1 žlica badema narezanih na listiće
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 mladog luka
  • 3 grančice peršina
  • malo soli
  • mljeveni bijeli papar po želji
  • 250 g cherry rajčica
  • 4 paprike

Priprema

  • Proso obarite u kipućoj vodi pa ostavite u cjedilu da se ocijedi. U tavi zagrijte ulje pa pržite proso oko 5 minuta. Potom ga zalijte povrtnim temeljcem i kuhajte oko 12 minuta.
  • Proso ostavite da se ohladi pa u njega umiješajte veći dio sira, listiće badema, protisnuti češnjak te nasjeckani mladi luk i peršin.
  • Smjesu po želji posolite i popaprite pa dodajte narezane cherry rajčice. Paprike očistite, uzdužno ih razrežite i očistite od sjemenki.
  • Polovice paprika napunite pripremljenom smjesom, rasporedite u posudu za pečenje, pospite preostalim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko 20 minuta. Poslužite uz dresing od jogurta.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Biljni izvori željeza

U prehrani vegetarijanaca treba obratiti pozornost na dovoljan…

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Pročitajte i:

Pizzete s rajčicom

Vole li vaša djeca pizzu, zgodne, male pizzete će im se sigurno svidjeti još više

Salsa s breskvama

Volite li breskve i ljute papričice, zašto ih ne biste spojili u jednom jelu?

Pašteta od mahunarki

Lagana pašteta bez mesa za lagane ljetne doručke, večere ili predjela

Namaz od patlidžana

Pripremite ukusan namaz od patlidžana koji odlično ide uz popečeni kruh. Može se poslužiti za…