džepici od lisnatog tijesta

Punjeni lisnati džepići

Sastojci:

  • Argeta jetrena pašteta: 190 g
  • papar
  • sol
  • lisnato tijesto: 500 g
  • pileća jetra: 120 g
  • slanina: 40 g
  • nasjeckani luk: 50 g
  • kruška: 1 kos
  • mažuran

Priprema:

Na mesoreznici narežite krušku na tanke kriške, složite ih na papir za pečenje i stavite u pećnicu da se malo posuše. Odmrznite masleno tijesto. Slaninu narežite na sitne kockice i prepržite, dodajte narezani luk, pržite ga dok ne posmeđi te dodajte pileća jetra narezana na kockice. Pričekajte neka tekućina ispari, posolite i popaprite, umiješajte s paštetom te začinite mažuranom. Pospite brašno po dasci, razvaljajte tijesto i narežite ga na kvadrate te na njih stavite listić kruške (ako je prevelik, prepolovite ga). Na krušku stavite malu žličicu nadjeva. Presavijte dijagonalno i pritisnite vilicom. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

pasteta u lisnatom

Pašteta u lisnatom tijestu s orasima

Sastojci: Argeta kokošja pašteta: 760 g jaje: 2…

Pročitajte i:

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo je jednostavan. Sve što vam treba za…

Pizzete s rajčicom

Vole li vaša djeca pizzu, zgodne, male pizzete će im se sigurno svidjeti još više

Punjene pečene paprike

Pečene paprike su izvrsne na salatu, a punjene su još bolje. Tim više što se…

Salsa s breskvama

Volite li breskve i ljute papričice, zašto ih ne biste spojili u jednom jelu?