humus sa cokoladom

Može humus s čokoladom na kruh za doručak? Može!

Ovaj orijentalni namaz ili umak od slanutka sve je popularniji i na našim jelovnicima. Razlozi zašto ga sve češće volimo i konzumiramo su zanimljiv okus, pristupačna cijena sastojaka i na kraju kao najvažnije, iznimno je zdrav. A kad u njega ubacimo čokoladu, dobili smo slatku varijantu koja će odlično zamijeniti uobičajeni kupovni čokoladni namaz. Evo recepta...

Za pripremu čokoladnog humusa trebat ćete samo nekoliko minuta. Ponudite ga namazanog na kruh i malima i velikima. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 staklenka slanutka
  • 5 žlica javorovog sirupa
  • 3 žlice kakao praha
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • malo soli

Priprema:

Slanutak isperite pod mlazom vode i ocijedite. Zatim sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte dok smjesa ne postane kremasta. Po okusu dodajte još kakaa ili javorovog sirupa (ili meda).

Boostajte vaš humus novim zanimljivim dodacima

Kao i kod slanog humusa i u slatkoj varijanti možete koristiti raznovrsne dodatke. Po želji u vaš humus s čokoladom možete dodati:

  • bademe
  • datulje
  • svježe sastruganu vaniliju
  • cimet
  • kokosovo brašno

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…

popeci od batata s guacamole umakom

Popečci od batata s guacamole umakom

Klinci vole popečke. Ovi od batata su lagano slatkastog okusa, a uz guacamole umak savršen…

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…