Sastojci:
  • Argeta pašteta od tune: 200 g
  • maslac: 50 g
  • suncokretove sjemenke: 50 g
  • mini rajčice: 12 kom
  • krastavac srednje veličine: 2 kom
  • gusto kiselo vrhnje: 100 g
  • svježi kopar
  • sol
  • papar
  • jabučni ocat: 50 ml
  • maslinovo ulje: 30 ml

Priprema:

Rajčicama odrežite gornji dio, izdubite im sjemenke i nadjenite ih paštetom od tune kojoj ste dodali rastopljeni maslac i sitno sjeckane suncokretove sjemenke. Pokrijte poklopčićima od rajčice. Ukrasite sjemenkama, koprom i kriškama krastavaca. Ostatak krastavaca narežite na tanke kriške, dodajte kiselo vrhnje, sol, papar, sjeckani kopar, ulje i ocat. Listove salate obložite pripremljenim krastavcima i nadjevenim rajčicama. Poslužite ohlađeno.