Mini pastetice s preljevom od majoneze

Mini paštetice s preljevom od majoneze

Sastojci:

  • Argeta kokošja pašteta: 500 g
  • slatko vrhnje: 60 g
  • svježi peršin
  • majoneza: 120 g
  • polusuho bijelo vino: 0,5 dl
  • listići želatine: 8 kom
  • sol
  • timijan
  • papar
  • kiselo vrhnje: 90 g
  • ružmarin
  • kalupi za paštete
  • kist za mazanje
  • ulje repice: 70 ml

Priprema:

Paštetu Argeta stavite u zdjelu i začinite je po želji, dodajte kiselo i slatko vrhnje te vino, a zatim dobro izmiješajte. Želatinu namočite u hladnoj vodi da jako nabubri, ocijedite je te otopite na pari i polako umiješajte u paštetu Argeta. Kalupe namažite uljem i napunite ih nadjevom od paštete. Stavite u hladnjak da se pašteta stvrdne. Preljev napravite od majoneze, kiselog vrhnja, bijelog vina, soli i papra. Paštetu Argeta izvadite iz kalupa, stavite na pladanj i po cijeloj površini prelijte majonezom (kako pašteta ne bi oksidirala).

Preporučujemo

Pročitajte i:

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

humus sa cokoladom

Može humus s čokoladom na kruh za doručak? Može!

Ovaj orijentalni namaz ili umak od slanutka sve je popularniji i na našim jelovnicima. Razlozi…

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo je jednostavan. Sve što vam treba za…