Sastojci:

  • Argeta kokošja pašteta: 500 g
  • slatko vrhnje: 60 g
  • svježi peršin
  • majoneza: 120 g
  • polusuho bijelo vino: 0,5 dl
  • listići želatine: 8 kom
  • sol
  • timijan
  • papar
  • kiselo vrhnje: 90 g
  • ružmarin
  • kalupi za paštete
  • kist za mazanje
  • ulje repice: 70 ml

Priprema:

Paštetu Argeta stavite u zdjelu i začinite je po želji, dodajte kiselo i slatko vrhnje te vino, a zatim dobro izmiješajte. Želatinu namočite u hladnoj vodi da jako nabubri, ocijedite je te otopite na pari i polako umiješajte u paštetu Argeta. Kalupe namažite uljem i napunite ih nadjevom od paštete. Stavite u hladnjak da se pašteta stvrdne. Preljev napravite od majoneze, kiselog vrhnja, bijelog vina, soli i papra. Paštetu Argeta izvadite iz kalupa, stavite na pladanj i po cijeloj površini prelijte majonezom (kako pašteta ne bi oksidirala).