recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a klinci će ih i sa slašću na kraju pojesti...

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • 5 jaja
  • 5 žlica maslinova ulja

Za nadjev:

  • malo maslinova ulja
  • 200 g baby špinata
  • 250 g ricotta sira
  • 1 režanj češnjaka
  • 150 g tvrdog sira za ribanje
  • sol i papar
  • muškatni oraščić
  • 1 jaje

Za umak:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 limenke rajčice
  • malo koncentrata rajčice
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 luk
  • sol i papar
  • malo šećera
  • svježi bosiljak

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Priprema
1# Umijesite tijesto od svih sastojaka (nemojte dodavati sol u tijesto, kasnije ćete ih kuhati u slanoj vodi). Po potrebi dodajte malo vode ili brašna. Ostavite pola sata u hladnjaku zamotano u plastičnu foliju.
2# U tavici zagrijte malo ulja. Dodajte na nekoliko komada narezan češnjak pa zatim špinat. Poklopite i povremeno promiješajte.
3# U međuvremenu naribajte sir.
4# Kad špinat povene posolite ga i popaprite te dodajte muškatni oraščić. Špinat izmiksajte u blenderu. Pomiješajte špinat s naribanim sirom, ricotta sirom i ubacite jedno jaje. Promiješajte.
5# Nadjev možete staviti u vrećicu za ukrašavanje jer ćete tako lakše nadijevati tijesto.
6# Tijesto prepolovite, razvaljajte prvu polovicu na debljinu dva milimetra. Razvaljano tijesto ponovno prerežite na dvije polovice jer ćete na jednu polovicu stavljati nadjev, a drugom ćete ga preklopiti. Razmaci između hrpica sa špinatom neka budu dva do tri centimetara. Izrežite raviole nožićem za raviole ili običnim nožem pa rubove utisnite vilicom.
7# Nasjeckajte luk i češnjak na kockice. Pržite u tavici na maslinovom ulju, dodajte 40 g koncentrata rajčice, malo prepržite i zalijte rajčicom iz limenke. Posolite, popaprite i dodajte malo šećera. Neka se krčka. Na kraju nasjeckajte malo bosiljka. Ako djeca prigovaraju zbog komadića, cijeli umak izmiksajte u blenderu.
8# U posudi uzavrijte puno vode, posolite i u njoj kuhajte raviole. Nakon tri minute ravioli su kuhani pa ih odmah umiješajte u umak od rajčice i poslužite s naribanim ribancem.

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

recept za prokulice s njokima

Isprobajte recept za mirisne pržene prokulice s njokima

Topli složenac od prokulica i njoka odlično je zimsko jelo. Zasitit će vas i opskrbiti…

recept za njoke s bundevom i parmezanom

Ovo je odlična alternativa 'pužićima' bez ičega - Njoki s bundevom i parmezanom

Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i…

recept za lazanje s bundevom

Vrijeme je za lazanje s bundevom

Lazanje volimo svi. Ovaj recept kao glavnu zvijezdu predstavlja bundevu u vegetarijanskoj varijanti, a onima…

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta