Pohane pljeskavice od tunjevine

Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom

Sastojci

400 g krumpira

1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g

1 mala žlica soli

1 mala žlica mljevene slatke paprike

½ male žlice papra

1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan

1 jaje

rukola

krušne mrvice

sezam

brašno

Priprema

Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 – 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Preporučujemo

Pročitajte i:

grickalica od slanutka

Ove grickalice od slanutka imaju okus kokica, a pucaju od nutrijenata

Volite se ušuškati s klincima pred neki dobar crtić ili film i činite to onaj…

recept za njoke s bundevom i parmezanom

Ovo je odlična alternativa 'pužićima' bez ičega - Njoki s bundevom i parmezanom

Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i…

A danas za doručak ili večeru imamo muffin s jajima i slaninom

Želite li impresionirati goste ili samo vašim ukućanima ujutro za doručak ili pak za večeru,…

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…