Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom

Sastojci


400 g krumpira


1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g


1 mala žlica soli


1 mala žlica mljevene slatke paprike


½ male žlice papra


1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan


1 jaje


rukola


krušne mrvice


sezam


brašno





Priprema


Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 - 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.



Recept poslala čitateljica Suzana Štrk