Pohane pljeskavice od tunjevine

Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom

Sastojci

400 g krumpira

1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g

1 mala žlica soli

1 mala žlica mljevene slatke paprike

½ male žlice papra

1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan

1 jaje

rukola

krušne mrvice

sezam

brašno

Priprema

Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 – 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Preporučujemo

Pročitajte i:

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo je jednostavan. Sve što vam treba za…

Pizzete s rajčicom

Vole li vaša djeca pizzu, zgodne, male pizzete će im se sigurno svidjeti još više

Punjene pečene paprike

Pečene paprike su izvrsne na salatu, a punjene su još bolje. Tim više što se…