Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom
Sastojci
400 g krumpira
1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g
1 mala žlica soli
1 mala žlica mljevene slatke paprike
½ male žlice papra
1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan
1 jaje
rukola
krušne mrvice
sezam
brašno
Priprema
Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 - 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču