Pljeskavica od krumpira i tunjevine s rukolom
Sastojci
400 g krumpira
1 konzerva tunjevine u komadićima od 160 g
1 mala žlica soli
1 mala žlica mljevene slatke paprike
½ male žlice papra
1 crveni luk srednje veličine, sitnije nasjeckan
1 jaje
rukola
krušne mrvice
sezam
brašno
Priprema
Krumpir skuhajte i ispasirajte kao za pire. Dodajte tunjevinu, začine, luk, rukolu nasjeckanu kao peršin i jaje, te sve dobro izmiješajte. Budući da je ova smjesa mekanija, dodajte oprilike 3 - 4 žlice krušnih mrvica. Kad se sve dobro poveže, rukama oblikujte „pljeskavice“ i odmah ih uvaljajte u brašno, panirajte na uobičajen način i kratko ispecite na ulju. Moj savjet je da u krušne mrvice za paniranje dodate sezam, a umjesto rukole možete koristiti peršin.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
4 stvari koje rade emocionalno inteligentna djeca: Psihologinja otkriva znakove od najranije dobi
Najčešći dječji strahovi: 5 stvari kojih se dvogodišnjaci boje
Ispadi bijesa dio su razvoja: Zašto nikako ne smijete vikati na dijete?
6 znakova da vaše dijete ima visoki IQ: Evo kako prepoznati male genijalce
Petogodišnji dječak primljen u Mensu: Njegova inteligencija nadmašuje prosjek