Belomorski pinđur

Pindžur služite kao prilog mesu, a možete ga koristiti i kao namaz

Sastojci:

1 kg patlidžana

20 dag ovčjeg sira (zamjena: sirni namaz)

1dl maslinovog ulja

10 dag mljevenih oraha (može i bez)

sol, papar

nekoliko režnjeva češnjaka

vrećica majoneze

Priprema

Patlidžane operite, obrišite i stavite peći (u komadu) na ploču ili roštilj pećnice. Kada sa svih strana dobiju crnu boju (prigore), skinite ih s vatre. Ogulite ih i izmiksajte. Sir namrvite i dodajte patlidžanima. Češnjak usitnite i zajedno s ostalim sastojcima dodajte patlidžanima. Dobro izmješajte. Poslužite ohlađeno.

Recept poslale
 čitateljice Maja Sokolean i Lena Đapić

Preporučujemo

Pročitajte i:

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…

popeci od batata s guacamole umakom

Popečci od batata s guacamole umakom

Klinci vole popečke. Ovi od batata su lagano slatkastog okusa, a uz guacamole umak savršen…

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

humus sa cokoladom

Može humus s čokoladom na kruh za doručak? Može!

Ovaj orijentalni namaz ili umak od slanutka sve je popularniji i na našim jelovnicima. Razlozi…