Belomorski pinđur

Pindžur služite kao prilog mesu, a možete ga koristiti i kao namaz

Sastojci:

1 kg patlidžana

20 dag ovčjeg sira (zamjena: sirni namaz)

1dl maslinovog ulja

10 dag mljevenih oraha (može i bez)

sol, papar

nekoliko režnjeva češnjaka

vrećica majoneze

Priprema

Patlidžane operite, obrišite i stavite peći (u komadu) na ploču ili roštilj pećnice. Kada sa svih strana dobiju crnu boju (prigore), skinite ih s vatre. Ogulite ih i izmiksajte. Sir namrvite i dodajte patlidžanima. Češnjak usitnite i zajedno s ostalim sastojcima dodajte patlidžanima. Dobro izmješajte. Poslužite ohlađeno.

Recept poslale
 čitateljice Maja Sokolean i Lena Đapić

Preporučujemo

Pročitajte i:

grickalica od slanutka

Ove grickalice od slanutka imaju okus kokica, a pucaju od nutrijenata

Volite se ušuškati s klincima pred neki dobar crtić ili film i činite to onaj…

recept za njoke s bundevom i parmezanom

Ovo je odlična alternativa 'pužićima' bez ičega - Njoki s bundevom i parmezanom

Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i…

A danas za doručak ili večeru imamo muffin s jajima i slaninom

Želite li impresionirati goste ili samo vašim ukućanima ujutro za doručak ili pak za večeru,…

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…