Belomorski pinđur

Pindžur služite kao prilog mesu, a možete ga koristiti i kao namaz

Sastojci:

1 kg patlidžana

20 dag ovčjeg sira (zamjena: sirni namaz)

1dl maslinovog ulja

10 dag mljevenih oraha (može i bez)

sol, papar

nekoliko režnjeva češnjaka

vrećica majoneze

Priprema

Patlidžane operite, obrišite i stavite peći (u komadu) na ploču ili roštilj pećnice. Kada sa svih strana dobiju crnu boju (prigore), skinite ih s vatre. Ogulite ih i izmiksajte. Sir namrvite i dodajte patlidžanima. Češnjak usitnite i zajedno s ostalim sastojcima dodajte patlidžanima. Dobro izmješajte. Poslužite ohlađeno.

Recept poslale
 čitateljice Maja Sokolean i Lena Đapić

Preporučujemo

Pročitajte i:

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo je jednostavan. Sve što vam treba za…

Pizzete s rajčicom

Vole li vaša djeca pizzu, zgodne, male pizzete će im se sigurno svidjeti još više

Punjene pečene paprike

Pečene paprike su izvrsne na salatu, a punjene su još bolje. Tim više što se…

Salsa s breskvama

Volite li breskve i ljute papričice, zašto ih ne biste spojili u jednom jelu?