Sastojci

* 3 velike tikvice

* 1 mala konzerva kukuruza

* 2 žlice sezama

* 2 žlice suncokretovih sjemenki

* mala šaka metvice, sitno sjeckane (ili 1 čajna vrećica)

* 2 češnja češnjaka, protisnuta

* 1 šalica brašna

* sol, papar

* ulje

Priprema

Naribajte tikvice i stavite ih u cjedilo. Lagano posolite i ostavite da stoji sat vremena. Nakon toga ocijedite što više tekućine.

Tikvice stavite u posudu s kukuruzom, metvicom, češnjakom, brašnom, sezamom, suncokretom i malo papra. Rukama miješajte dok od smjese ne možete napraviti kuglice. Isprva se može činiti malo suho, no zato je bitno dobro miješati dok se sve ne poveže.

popecci-od-tikvica-kukuruza-i-metvice

Zagrijte malo ulja u tavi. Smjesu oblikujte u kuglice, stavljajte ih na tavu i pritom malo spljoštite.

Popečke pecite na srednjoj vatri 3-5 minuta dok s obje strane ne postanu zlatno-žuti.

popecci-od-tikvica-kukuruza-i-metvice

Ove ukusne popečke pripremili su učenici osnovne škole Prečko, a kako im je bilo na radionici kuhanja možete vidjeti na web stranici: www.spremi-klopu.com. Tu možete pronaći informacije tko je sve kuhao, kako je izgledala priprema, sjajne recepte i fotografije, kao i zanimljive informacije o prehrani biljnoga podrijetla.

Želite li da i vaše dijete zajedno s prijateljima sudjeluje na radionici i nauči pripremati slasna veganska jela, možete ga prijaviti na stranici www.spremi-klopu.com

Želite li primati sjajne recepte za ukusna veganska jela, prijavite se na Vege izazov putem stranice www.veganopolis.net i 30 ćete dana na mail dobivati besplatne recepte s fotografijama i zanimljivosti o prehrani biljnog podrijetla. Ako vam neki od njih posebno potaknu želju da naučite pripremati i druga veganska jela, tu su i radionice kuhanja za odrasle za koje se možete prijaviti također na: www.veganopolis.net

Tekst: Prijatelji životinja

Foto: Maja Sokolean