Pizzete s rajčicom

Vole li vaša djeca pizzu, zgodne, male pizzete će im se sigurno svidjeti još više

Sastojci

Za tijesto

  • 300 g pšeničnog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 175 ml mlake vode
  • 25 g naribanog parmezana

Za nadjev

  • 350 g cherry rajčica
  • 150 g svježeg kozjeg sira
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja

Za posipanje

  • nekoliko listića bosiljka
  • 100 g grubo ribanog parmezana
  • malo svježe mljevenog papra

Priprema

U posudi pažljivo izmiješajte brašno s kvascem.

Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini (oko 5 min) izradite glatko tijesto.

Tijesto ostavite pokriveno na toplome mjestu da se diže dok se vidljivo ne poveća.

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu (električna pećnica: 200 °C, pećnica na vrući zrak: 180 °C).

Rajčice operite i narežite na tanke ploškice. Narežite svježi kozji sir na oko 20 ploški. Očistite češnjak i nasjeckajte ga.

Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči još jednom kratko izmijesite.

Tijesto podijelite na 10 jednako velikih komada, oblikujte kugle i nauljenim rukama oblikujte duguljaste jezičke veličine oko 5 x 12 cm. Položite ih na lim.

Prvo posložite rajčice u obliku lepeze, na njih stavite po 2 kriške sira, pritom ostavite slobodan rub. Potom začinite solju, češnjakom, paprom.

Poprskajte s malo maslinova ulja pa pecite oko 20 minuta.

Bosiljak operite, osušite, listiće otrgnite i narežite na trake. Pizzette prije posluživanja pospite trakicama bosiljka, parmezanom i paprom.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Pročitajte i:

Punjene pečene paprike

Pečene paprike su izvrsne na salatu, a punjene su još bolje. Tim više što se…

Salsa s breskvama

Volite li breskve i ljute papričice, zašto ih ne biste spojili u jednom jelu?

Pašteta od mahunarki

Lagana pašteta bez mesa za lagane ljetne doručke, večere ili predjela

Namaz od patlidžana

Pripremite ukusan namaz od patlidžana koji odlično ide uz popečeni kruh. Može se poslužiti za…