Palačinke od pirovog brašna-osvježavajući doručak za cijelu obitelj

Cjelovite žitarice idealne su za obnovu vašeg organizma. Pirovo brašno je jedno od zdravih brašna, koje je sve više prisutno na tržištu. Ima velika nutritivna svojstva, a istovremeno je ukusno i lako probavljivo. Zbog toga posebno se preporučuje za starije osobe i djecu.

Pretvorite klasične palačinke u zdraviju varijantu i uz voće koje će pružiti aromu i svježinu, pripremite ih kao doručak ili međuobrok.

Iznenadite vaše najmilije jednom od najpoznatijih slastica u novom ruhu!

Sastojci:

  • 1 šalica sojinog ili rižinog mlijeka (250 ml)
  • 1 i ½ šalica pirovog brašna (200 g)
  • ½ čajne žlice praška za pecivo
  • 2 jušne žlice kokosovog šećera
  • 1 čajna žlica cejlonskog cimeta
  • prstohvat soli
  • 1 velika jabuka, sitno naribana
  • 1 čajna žlica kokosovog ulja (za pečenje palačinki)

Priprema:

Mijesite sve sastojke (osim jabuke) dok se ne formira glatko tijesto koje se odvaja od posude.

Zatim dodajte sitno naribanu jabuku.

Na tavi zagrijte malo kokosovog ulja i stavite smjesu kako bi palačinke bile promjera oko 10-12 cm.

Palačinke pecite do 2 minute s jedne i onda još minutu ili dvije s druge strane.

Poslužite s medom i voćem po želji.

Uživajte u slatkoj i zdravoj deliciji!

Recept: www.alternativa-za-vas.com

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Lino Lada Gold: Velika staklenka stvorena za velike sladokusce

Dvostruko više čokoladne kremaste sreće sa sitno sjeckanim…

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Pročitajte i:

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…

japanska juha ramen

Lagana juha za uskrsni detoks - večera po uzoru na japansku juhu ramen

Možda ste kao i mi pretjerali s uskrsnim delicijama i sada, iako gladni, za večeru…

recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom…

recept za juhu od spinata s kokosovim mlijekom i lososom

Juha od špinata s kokosovim mlijekom i lososom

Ova juha od špinata jedan je od naših omiljenih recepata za proljeće. Kokos joj daje…