Omlet s graškom

Omlet je uvijek dobrodošlo jelo, bilo da je riječ o doručku, užini, brzom ručku ili večeri. A "podebljan" povrćem, još je finiji i zdraviji

Sastojci

  • 50 g kukuruza (iz limenke)
  • 150 g mahuna
  • 150 g graška
  • sol
  • 10 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • papar
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 40 g naribanog ementalera
  • 100 g tjestenine (penne)

Priprema

U slanoj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Operite mahune i grašak, očistite i u posebnoj posudi, u slanoj vodi, kuhajte oko 6 minuta.

Razmutite jaja i vrhnje, posolite i popaprite. Ugrijte 1 žlicu ulja u teflonskoj tavi.

Ulijte ¼ smjese u tavu, dodajte mahune i grašak, pospite s 10 g naribanog sira te pržite dok se smjesa od jaja ne stvrdne.

Pomiješajte tjesteninu i kukuruz i sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 80 stupnjeva. Na jednak način ispržite još tri omleta.

Prije posluživanja pospite ih vlascem i pinjolima.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Larisina juha od povrća

U ovo jesensko vrijeme čestih virozica, povrtna juhica…

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Pročitajte i:

Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije

Integralne špagete bolognese sa seitanom

Tko kaže da špageti bolognese ne mogu biti vegetarijanski? Evo jednog takvog primjera u kojem…