Omlet s graškom

Omlet je uvijek dobrodošlo jelo, bilo da je riječ o doručku, užini, brzom ručku ili večeri. A "podebljan" povrćem, još je finiji i zdraviji

Sastojci

  • 50 g kukuruza (iz limenke)
  • 150 g mahuna
  • 150 g graška
  • sol
  • 10 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • papar
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 40 g naribanog ementalera
  • 100 g tjestenine (penne)

Priprema

U slanoj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Operite mahune i grašak, očistite i u posebnoj posudi, u slanoj vodi, kuhajte oko 6 minuta.

Razmutite jaja i vrhnje, posolite i popaprite. Ugrijte 1 žlicu ulja u teflonskoj tavi.

Ulijte ¼ smjese u tavu, dodajte mahune i grašak, pospite s 10 g naribanog sira te pržite dok se smjesa od jaja ne stvrdne.

Pomiješajte tjesteninu i kukuruz i sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 80 stupnjeva. Na jednak način ispržite još tri omleta.

Prije posluživanja pospite ih vlascem i pinjolima.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Tagovi: , ,

Komentari

Vezano uz temu

Larisina juha od povrća

U ovo jesensko vrijeme čestih virozica, povrtna juhica…

Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te…

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Pročitajte i:

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta

Popečci od bundeve

Sastojci: 400 g krumpira 400 g bundeve (npr. hokaido) 1 jaje 150 g brašna 20…

Ukusni popečci od blitve

Ne vole li klinci previše blitvu po izgledu, pokušajte je dodati u popečke, možda im…

Recepti za veganski roštilj

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vegetarijanstva (1. listopada) i Svjetskog dana životinja s farma (2. listopada),…