Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te vitaminima i mineralima važnima za rast i razvoj djece. A o špinatu, treba li uopće pričati? Čak i mornar Popaj zna koliko je zdrav

Sastojci

  • 2 odreska lososa (po komadu 120 g)
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol, papar
  • 2 žlice ulja
  • 400 g špinata
  • 1 ljutika
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. Losos nakapajte limunovim sokom i začinite.
  2. Zagrijte 1 žlicu ulja u tavici. Pržite losos na srednjoj vatri na strani kože oko 5 minuta, okrenite te pržite još 1 minutu.
  3. Premjestite losos na lim i ostavite ga u zagrijanoj pećnici još 10 minuta. Špinat operite, očistite i dobro ocijedite.
  4. Ostatak ulja zagrijte u loncu i pirjajte nasjeckanu ljutiku. Dodajte špinat i pirjajte dok ne povene. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  5. Na tanjur stavite špinat, a na njega losos.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Palačinke od pirovog brašna-osvježavajući doručak za cijelu obitelj

Cjelovite žitarice idealne su za obnovu vašeg organizma.…

Pročitajte i:

Integralne špagete bolognese sa seitanom

Tko kaže da špageti bolognese ne mogu biti vegetarijanski? Evo jednog takvog primjera u kojem…

Pileći odrezak u korici od kikirikija

U nedostatku ideje za subotnji ručak, predlažemo da malo začinite uobičajeno meso kikirikijem, jasno, ako…

Povrtna pizza gotova za tren

Je li dobro uživati u brzoj hrani? Da, ako je pripremljena na zdrav način! Za…

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta