Losos sa špinatom

Losos je bogat proteinima, omega-3 masnim kiselinama te vitaminima i mineralima važnima za rast i razvoj djece. A o špinatu, treba li uopće pričati? Čak i mornar Popaj zna koliko je zdrav

Sastojci

  • 2 odreska lososa (po komadu 120 g)
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol, papar
  • 2 žlice ulja
  • 400 g špinata
  • 1 ljutika
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. Losos nakapajte limunovim sokom i začinite.
  2. Zagrijte 1 žlicu ulja u tavici. Pržite losos na srednjoj vatri na strani kože oko 5 minuta, okrenite te pržite još 1 minutu.
  3. Premjestite losos na lim i ostavite ga u zagrijanoj pećnici još 10 minuta. Špinat operite, očistite i dobro ocijedite.
  4. Ostatak ulja zagrijte u loncu i pirjajte nasjeckanu ljutiku. Dodajte špinat i pirjajte dok ne povene. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  5. Na tanjur stavite špinat, a na njega losos.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Tagovi: , , ,

Komentari

Vezano uz temu

Domaći sok od naranči i mrkve

Ovaj recept za savršeni domaći osvježavajući napitak vrlo…

Šareni cupcake-ovi

Žuti, zeleni, plavi, ružičasti, tirkizni, ljubičasti ili snježno…

Medaljoni s mozzarelom

Imate li u hladnjaku svinjeće medaljone, mozzarelu i…

Palačinke od pirovog brašna-osvježavajući doručak za cijelu obitelj

Cjelovite žitarice idealne su za obnovu vašeg organizma.…

Pročitajte i:

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta

Popečci od bundeve

Sastojci: 400 g krumpira 400 g bundeve (npr. hokaido) 1 jaje 150 g brašna 20…

Ukusni popečci od blitve

Ne vole li klinci previše blitvu po izgledu, pokušajte je dodati u popečke, možda im…

Recepti za veganski roštilj

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vegetarijanstva (1. listopada) i Svjetskog dana životinja s farma (2. listopada),…