Sastojci:

1 manja glavica luka

50 g narančaste leće

50 g zelene leće

2-3 krumpira

100 g kukuruza šećerca

100 g graška

100 g mrkvice

1 svježa crvena paprika

1 tikvica

vegeta, sol

peršinov list

ajvar

ulje

Priprema:

1. Luk pržite na ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.

2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 15-ak minuta zajedno s lećom.

3. Pirjani luk dodajte kuhanom krumpiru i leći u vodi.

4. Varivu dodajte mrkvicu narezanu na kockice, kukuruz, grašak, papriku narezanu na kockice i na kraju neoguljenu tikvicu narezanu na ploške.

5. Sve zajedno kuhajte sljedećih 15-20 minuta.

6. Dodajte žlicu ajvara, peršinov list, začinite vegetom i solju.

Tekst: roditelji.hr Foto: Profimedia