Šareno proljetno varivo

Sastojci:

1 manja glavica luka
50 g narančaste leće
50 g zelene leće
2-3 krumpira
100 g kukuruza šećerca
100 g graška
100 g mrkvice
1 svježa crvena paprika
1 tikvica
vegeta, sol
peršinov list
ajvar
ulje

Priprema:

1. Luk pržite na ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.

2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 15-ak minuta zajedno s lećom.

3. Pirjani luk dodajte kuhanom krumpiru i leći u vodi.

4. Varivu dodajte mrkvicu narezanu na kockice, kukuruz, grašak, papriku narezanu na kockice i na kraju neoguljenu tikvicu narezanu na ploške.

5. Sve zajedno kuhajte sljedećih 15-20 minuta.

6. Dodajte žlicu ajvara, peršinov list, začinite vegetom i solju.

Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia

Pročitajte i:

Larisina juha od povrća

U ovo jesensko vrijeme čestih virozica, povrtna juhica s pilećim temeljcem lijepo će pristajati na…

Varivo od leće s kobasicom

Prijedlog za ukusan i zdrav obrok. Leća je bogata mineralima, vitaminima, folnom kiselinom i drugim…

Narančasta juha od bundeve

Bundeva je bogata hranjivim tvarima, a budući da sadrži samo 19 kalorija na 100 g, vrlo…

Juha Zekoslav Mrkva

Jednostavna, okrepljujuća juha od omiljenog povrća Zekoslava Mrkve Sastojci žlica maslinovog ulja 1 luk 2…