Šareno proljetno varivo

Sastojci:

1 manja glavica luka
50 g narančaste leće
50 g zelene leće
2-3 krumpira
100 g kukuruza šećerca
100 g graška
100 g mrkvice
1 svježa crvena paprika
1 tikvica
vegeta, sol
peršinov list
ajvar
ulje

Priprema:

1. Luk pržite na ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.

2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 15-ak minuta zajedno s lećom.

3. Pirjani luk dodajte kuhanom krumpiru i leći u vodi.

4. Varivu dodajte mrkvicu narezanu na kockice, kukuruz, grašak, papriku narezanu na kockice i na kraju neoguljenu tikvicu narezanu na ploške.

5. Sve zajedno kuhajte sljedećih 15-20 minuta.

6. Dodajte žlicu ajvara, peršinov list, začinite vegetom i solju.

Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

recept za gustu juhu od batata i đumbira

Danas za ručak imamo gustu juhu od batata i đumbira

Kad je vani hladno najradije kuhamo nešto na žlicu što će nas zagrijati i zasititi.…

recept za juhu od gljiva

Okrijepite se toplom domaćom juhicom od gljiva

Nedavno smo pisali o gljivama kao posebnoj namirnici biljnog porijekla koja sadrži veće količine vitamina…

recept za juhu od špinata i kokosovog mlijeka

Prekrasna juhica od špinata i kokosovog mlijeka

Kad želite djeci ponuditi nešto na žlicu, a lagano, odlučite se za ovu juhicu od…

japanska juha ramen

Lagana juha za uskrsni detoks - večera po uzoru na japansku juhu ramen

Možda ste kao i mi pretjerali s uskrsnim delicijama i sada, iako gladni, za večeru…