Sastojci za 4 osobe:

  • 750 g svježeg špinata
  • 20 g đumbira
  • 50 g luka
  • 2 žlice ulja
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 300 g filea lososa
  • sol i papar
  • 2 žlice soka od limete

Priprema

1.Špinat operite i nasjeckajte u grubo. Đumbir ogulite i narežite na kockice.

2.Đumbir i luk popržite u posudi na vrućem ulju. Dodajte špinat i kratko pirjajte. Zalijte kokosovim mlijekom i temeljcem, zakuhajte pa ostavite 5 minuta da se krčka. Izvadite 1/3 špinata, a ostatak juhe izmiksajte štapnim mikserom.

3.Ribu operite, posušite i narežite na kocke. Posolite i popaprite. Stavite ribu 5 minuta u juhu. Ponovno vratite špinat koji ste izvadili. Juhu začinite sokom limete, sol i papar i po želji dodajte listiće korijandera.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia