Sastojci:
- 1 manji koromač
- 1 poriluk
- 1 mrkva
- malo šparoga ili brokule
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 tikvica
- malo mahuna i graška
- 2-3 svježe rajčice ili mala limenka pelata
- pileći temeljac
- sol i vegeta
Priprema:
1. Koromač narežite na trakice i kratko poprižite na maslinovu ulju, a zatim dodajte poriluk narezan na kolutiće, posolite po ukusu i dodajte malo vegete ili nekih začina po želji.
2. Sitno nasjeckajte preostalo povrće (mrkvu, mahune, brokulu, cvjetaču i tikvicu), također ga dodajte u lonac i sve zajedno propirjajte.
3. Kad se svi sastojci lijepo povežu, dodajte nasjeckanu rajčicu ili pelate iz limenke, dobro promiješajte, podlijte pilećim temeljcem i skuhajte.
4. Po potrebi povrće podlijevajte vodom.
5. Kad je povrće napola kuhano, dodajte grašak i tjesteninu te kuhajte dok nije gotovo.
Tekst: Ivančica Tarade
Foto: Profimedia
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja
Kourtney Kardashian popila je svoje majčino mlijeko jer se osjećala bolesno: Je li to sigurno?