Kuhano jaje koje se stavlja u ovu juhu sigurno imate u svim bojama, mnoge domaćice će imati u hladnjaku i ostatak juhe (pileće, goveđe, riblje) koju su sačuvale još od blagdanskog ručka i koju treba samo zakuhati, a ostale sastojke kao što je povrće, gljive i rezance ćemo naći na polici ili u hladnjaku.
Sastojci
- 2 litre juhe
- 1 žličica mješavine kineskih začina
- malo soja umaka (po želji)
- 10 dag shiitake gljiva
- 20 dag šampinjona
- maslac
- komadi mesa od pečenja (piletina, svinjetina, riba)
- 1 tvrdo kuhano jaje (po zdjelici)
- malo graška
- malo mrkve
- malo mladog luka
- 200 g rezanaca
Dodaci po želji
- svježe klice
- svježi celer u stabljici
- kockice tofu sira
1# Juhu stavite u lonac i zakuhajte. Dodajte malo soja umaka i kineske začine.
2# Kad pristavite juhu, očistite gljive i popržite ih na tavici na malo maslaca. Neka se zarumene kako bi imale jači okus.
3# U uzavreloj i lagano posoljenoj vodi skuhajte rezance. Kad se skuhaju, ohladite ih u hladnoj vodi kako biste zaustavili daljnje kuhanje. Neposredno prije posluživanja ih ponovno kratko uronite u vruću vodu kako biste ih zagrijali. Isto napravite i s kuhanim jajem. Meso zagrijte u mikrovalnoj ili pećnici.
4# U uzavreloj i lagano posoljenoj vodi kratko kuhajte malo graška i mrkve narezane na prutiće. Očistite mladi luk pa ga nasjeckajte na sitne kolutiće.
5# U veliku duboku zdjelicu ulijte juhu pa u nju stavite rezance, komadiće mesa, kuhano jaje prerezano na pola, pržene gljive, malo mrkvice, grašak, ukrasite sjeckanim lukom, klicama...
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču