Kuhano jaje koje se stavlja u ovu juhu sigurno imate u svim bojama, mnoge domaćice će imati u hladnjaku i ostatak juhe (pileće, goveđe, riblje) koju su sačuvale još od blagdanskog ručka i koju treba samo zakuhati, a ostale sastojke kao što je povrće, gljive i rezance ćemo naći na polici ili u hladnjaku.

Sastojci

  • 2 litre juhe
  • 1 žličica mješavine kineskih začina
  • malo soja umaka (po želji)
  • 10 dag shiitake gljiva
  • 20 dag šampinjona
  • maslac
  • komadi mesa od pečenja (piletina, svinjetina, riba)
  • 1 tvrdo kuhano jaje (po zdjelici)
  • malo graška
  • malo mrkve
  • malo mladog luka
  • 200 g rezanaca

Dodaci po želji

  • svježe klice
  • svježi celer u stabljici
  • kockice tofu sira

1# Juhu stavite u lonac i zakuhajte. Dodajte malo soja umaka i kineske začine.

2# Kad pristavite juhu, očistite gljive i popržite ih na tavici na malo maslaca. Neka se zarumene kako bi imale jači okus.

3# U uzavreloj i lagano posoljenoj vodi skuhajte rezance. Kad se skuhaju, ohladite ih u hladnoj vodi kako biste zaustavili daljnje kuhanje. Neposredno prije posluživanja ih ponovno kratko uronite u vruću vodu kako biste ih zagrijali. Isto napravite i s kuhanim jajem. Meso zagrijte u mikrovalnoj ili pećnici.

4# U uzavreloj i lagano posoljenoj vodi kratko kuhajte malo graška i mrkve narezane na prutiće. Očistite mladi luk pa ga nasjeckajte na sitne kolutiće.

5# U veliku duboku zdjelicu ulijte juhu pa u nju stavite rezance, komadiće mesa, kuhano jaje prerezano na pola, pržene gljive, malo mrkvice, grašak, ukrasite sjeckanim lukom, klicama...

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia