Sastojci:
- 1 kg mrkve
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- komad đumbira dug 4 cm
- ¼ žličice kurkume
- ¼ žličice cimeta
- ¼ žličice kajenskog papra ili ljute papričice
- 1 litra povrtnog temeljca
- sol i svježe mljeven papar
- svježi peršin za posluživanje
Priprema:
Mrkve očistite i narežite na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. U loncu zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk, češnjak i đumbir. Pospite kurkumom, cimetom i kajenskim paprom te pirjajte pola minute. Dodajte mrkvu i kratko propirjajte, a zatim ulijte temeljac i kuhajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Začinite solju i paprom po ukusu, pospite svježim peršinom te poslužite.
Tekst: Patricia Tomasović
Izvor: sensa.hr
Foto: Profimedia
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih
5 ideja za aktivnosti u kojima će djeca uživati, ali i zainteresirati se za Dan planeta Zemlje