Juha Zekoslav Mrkva

Jednostavna, okrepljujuća juha od omiljenog povrća Zekoslava Mrkve

Sastojci

žlica maslinovog ulja

1 luk

2 mrkvice

1 žlica griza

1 kocka za juhu

1/2 litre vode

sol, papar, muškatni oraščić, peršin

Priprema

Na malo maslinovog ulja pirjajte jedan manji luk narezan na kockice. Na luk stavite žlicu griza i još kratko propirjajte te zalijte vodom.

Dodajte mrkvicu nasjeckanu na kolutiće ili naribanu i kocku za juhu te kuhajte dok se mrkvica ne skuha.

Kad je mrkvica kuhana, usitnite sve štapnim mikserom, dodajte muškatnog oraščića i još kratko prokuhajte. Poslužite u zdjelicama, ukrasite po želji; primjerice vrhnjem, kukuruznim pahuljicama i posipite peršinom.

Dobar tek! :)

Recept poslala čitateljica Renata Šišak

Preporučujemo

Pročitajte i:

Larisina juha od povrća

U ovo jesensko vrijeme čestih virozica, povrtna juhica s pilećim temeljcem lijepo će pristajati na…

Varivo od leće s kobasicom

Prijedlog za ukusan i zdrav obrok. Leća je bogata mineralima, vitaminima, folnom kiselinom i drugim…

Narančasta juha od bundeve

Bundeva je bogata hranjivim tvarima, a budući da sadrži samo 19 kalorija na 100 g, vrlo…

Šareno proljetno varivo

Sastojci: 1 manja glavica luka 50 g narančaste leće 50 g zelene leće 2-3 krumpira…