Jednostavna, okrepljujuća juha od omiljenog povrća Zekoslava Mrkve

Sastojci


žlica maslinovog ulja


1 luk


2 mrkvice


1 žlica griza


1 kocka za juhu


1/2 litre vode


sol, papar, muškatni oraščić, peršin



Priprema


Na malo maslinovog ulja pirjajte jedan manji luk narezan na kockice. Na luk stavite žlicu griza i još kratko propirjajte te zalijte vodom.


Dodajte mrkvicu nasjeckanu na kolutiće ili naribanu i kocku za juhu te kuhajte dok se mrkvica ne skuha.


Kad je mrkvica kuhana, usitnite sve štapnim mikserom, dodajte muškatnog oraščića i još kratko prokuhajte. Poslužite u zdjelicama, ukrasite po želji; primjerice vrhnjem, kukuruznim pahuljicama i posipite peršinom.



Dobar tek! :)



Recept poslala čitateljica Renata Šišak