Povrtna juhica

Zdrava okrijepa za hladne zimske dane

Sastojci:

250 g mladog graška
3 mrkve, narezati na kockice ili kolutove
2 srednje velika krumpira, narezati na kockice
maslac
mažuran, 1-2 žličice
1 peršinov korijen

Po želji:

  • svježi ili suhi vrganji. Suhe vrganje prvo pola sata namočite u čaši hladne vode.
  • tko ne može bez mesa neka lagano ispeče piletinu na maslacu i pristavi zajedno s povrćem kuhati.
  • brašno za zgušnjavanje juhe
  • glavica luka u komadu
  • ukuhajte noklice od brašna i vode

Priprema:

1. Ako kuhate s piletinom, prvo pripremiti piletinu i staviti sa strane.
2. Na maslacu na srednje jakoj vatri popirjati grasak i mrkvu i persin ako koristite, posuti majoranom i preliti s vodom tek toliko da pokrije. Kuhati dok krumpir ne bude gotov. Tko dodaje vrganje, neka ih doda na samom pocetku, nakon namakanja. Tko zeli i glavicu luka, neka luk ne reze nego neka ga doda u komadu.

Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige “Tatina kuharica” i autorica bloga Marina kuharica za velike i male

Preporučujemo

Pročitajte i:

recept za juhu od špinata i kokosovog mlijeka

Prekrasna juhica od špinata i kokosovog mlijeka

Kad želite djeci ponuditi nešto na žlicu, a lagano, odlučite se za ovu juhicu od…

japanska juha ramen

Lagana juha za uskrsni detoks - večera po uzoru na japansku juhu ramen

Možda ste kao i mi pretjerali s uskrsnim delicijama i sada, iako gladni, za večeru…

recept za juhu od spinata s kokosovim mlijekom i lososom

Juha od špinata s kokosovim mlijekom i lososom

Ova juha od špinata jedan je od naših omiljenih recepata za proljeće. Kokos joj daje…

Krem-juha od mrkve i đumbira

Juha žive boje i orijentalnog okusa grije aromatičnim začinima, koji svojim zdravim sastojcima pridonose zaštiti…