Zdrava okrijepa za hladne zimske dane

Sastojci:

250 g mladog graška

3 mrkve, narezati na kockice ili kolutove

2 srednje velika krumpira, narezati na kockice

maslac

mažuran, 1-2 žličice

1 peršinov korijen

Po želji:

  • svježi ili suhi vrganji. Suhe vrganje prvo pola sata namočite u čaši hladne vode.
  • tko ne može bez mesa neka lagano ispeče piletinu na maslacu i pristavi zajedno s povrćem kuhati.
  • brašno za zgušnjavanje juhe
  • glavica luka u komadu
  • ukuhajte noklice od brašna i vode
Priprema:

1. Ako kuhate s piletinom, prvo pripremiti piletinu i staviti sa strane.

2. Na maslacu na srednje jakoj vatri popirjati grasak i mrkvu i persin ako koristite, posuti majoranom i preliti s vodom tek toliko da pokrije. Kuhati dok krumpir ne bude gotov. Tko dodaje vrganje, neka ih doda na samom pocetku, nakon namakanja. Tko zeli i glavicu luka, neka luk ne reze nego neka ga doda u komadu.

Preuzeto sa stranice:kuharicazadjecu.blog.hr

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male