Zdrava okrijepa za hladne zimske dane
Sastojci:
250 g mladog graška
3 mrkve, narezati na kockice ili kolutove
2 srednje velika krumpira, narezati na kockice
maslac
mažuran, 1-2 žličice
1 peršinov korijen
Po želji:
- svježi ili suhi vrganji. Suhe vrganje prvo pola sata namočite u čaši hladne vode.
- tko ne može bez mesa neka lagano ispeče piletinu na maslacu i pristavi zajedno s povrćem kuhati.
- brašno za zgušnjavanje juhe
- glavica luka u komadu
- ukuhajte noklice od brašna i vode
1. Ako kuhate s piletinom, prvo pripremiti piletinu i staviti sa strane.
2. Na maslacu na srednje jakoj vatri popirjati grasak i mrkvu i persin ako koristite, posuti majoranom i preliti s vodom tek toliko da pokrije. Kuhati dok krumpir ne bude gotov. Tko dodaje vrganje, neka ih doda na samom pocetku, nakon namakanja. Tko zeli i glavicu luka, neka luk ne reze nego neka ga doda u komadu.
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige "Tatina kuharica" i autorica bloga Marina kuharica za velike i male
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču