recept za lazanje s bundevom

Vrijeme je za lazanje s bundevom

Lazanje volimo svi. Ovaj recept kao glavnu zvijezdu predstavlja bundevu u vegetarijanskoj varijanti, a onima kojima nedostaje mesa, uvijek mogu između redaka staviti i malo prženih mljevenih mrvica mesa.

Sastojci:

  • listovi za lazanje
  • sol
  • 2 žlice ulja
  • 700 g hokaiddo bundeve
  • 2 žlice maslaca
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • 50 ml bijeloga vina
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 100 g kozjeg sira
  • 75 g lješnjaka (oljuštenih i na grubo nasjeckanih)
  • bešamel umak
  • naribana mozarella sir za posipanje

Priprema

1.Listove za lazanje skuhajte al dente u posoljenoj vodi, izvadite ih i ostavite po strani.

2.Bundevu očistite, narežite na kocke i pržite na maslacu. Dodajte temeljac i vino, začinite muškatnim oraščićem, posolite, popaprite. Pirjajte oko 8 minuta. Razmrvite sir.

3.Slažite redom listove za lazanje, na njih pirjanu bundevu, pospite lješnjacima i sirom, zalijte s malo bešamel umaka i zatim poklopite listom tijesta. Ponovite sve dok ne potrošite sastojke. Završite listom kojeg prelijte bešamel umakom i prekrijte naribanom mozarellom.

4.Pecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 15 minuta.

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

recept za losos u vrhnju sa spinatom i cherry rajcicama

Losos u umaku sa špinatom i rajčicama

Odlično i izdašno baš prigodno za petak...

Brz, zdrav i ukusan složenac od prokulica, šunke i sira

Ideja za pripremu jela uvijek dobro dođe, pogotovo kad je recept jednostavan, brzo se priprema,…

vegetarijanska sarma

VIDEO: Kako djeca sama kuhaju vegetarijansku sarmu za Božić?

Nema Božića bez sarme. A ova je zaista posebna. Ne samo da je vegetarijanska i…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…