recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom pođite na izlet van grada gdje možete nabrati svježe koprive, a zatim ih pripremite u ovom ukusnom jelu

Sastojci

  • 100 g tjestenine
  • 1 mali luk
  • 250 g šampinjona
  • 100 g listića koprive (ili špinata)
  • 4 dag kuhane šunke
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • svježe ribani muškatni oraščić
  • 2 žlice vrhnja

Priprema

1# Tjesteninu kuhajte prema uputama u 1 l slane vode.

2# Luk oljuštite i nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na ploške. Ruke zaštitite rukavicama, listiće koprive (koje ste ubrali u prirodi daleko od grada) operite, protresite i na grubo narežite.

3# Zagrijte ulje na tavici pa pirjajte luk oko 2 minute. Dodajte gljive i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte koprivu i sve pirjajte oko 2 minute. Posolite i poparite te začinite muškatnim oraščićem.

4# Šunku narežite na kockice pa s vrhnjem umiješajte u tjesteninu. Poslužite tjesteninu i pirjane gljive s koprivom.

Alternativa: za vegetarijansku varijantu upotrijebite kockice tvrdog sira ili mozzarelle.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…

recept za prokulice s njokima

Isprobajte recept za mirisne pržene prokulice s njokima

Topli složenac od prokulica i njoka odlično je zimsko jelo. Zasitit će vas i opskrbiti…

recept za njoke s bundevom i parmezanom

Ovo je odlična alternativa 'pužićima' bez ičega - Njoki s bundevom i parmezanom

Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i…

recept za lazanje s bundevom

Vrijeme je za lazanje s bundevom

Lazanje volimo svi. Ovaj recept kao glavnu zvijezdu predstavlja bundevu u vegetarijanskoj varijanti, a onima…