Puretina u umaku

Evo jednog prijedloga za ručak ako vam je ponestalo ideja, ako volite puretinu, moglo bi vam se svidjeti

Sastojci:

  • 500 g purećih prsa
  • 100 g brašna
  • glavica luka
  • 200 ml bijeloga vina
  • 1/2 limuna
  • žlica kapara
  • maslac
  • sol, papar

Priprema:

  1. Odreske posolite, popaprite i uvaljajte u brašno.
  2. U tavi na vrućem ulju pržite ih sa svake strane oko pet minuta. Zatim odreske izvadite iz tave i odložite na toplo mjesto.
  3. Na masnoću od prženja dodajte sjeckani luk, malo ga posolite i pržite dok ne omekša. Zatim ulijte bijelo vino i sok polovice limuna.
  4. Čekajte da provre pa dodajte kapare i maslac. Začinite solju i paprom i polagano miješajući zgusnite umak.
  5. Pržene odreske položite na tanjur, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po odabiru.

Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

recept za losos u vrhnju sa spinatom i cherry rajcicama

Losos u umaku sa špinatom i rajčicama

Odlično i izdašno baš prigodno za petak...

Brz, zdrav i ukusan složenac od prokulica, šunke i sira

Ideja za pripremu jela uvijek dobro dođe, pogotovo kad je recept jednostavan, brzo se priprema,…

vegetarijanska sarma

VIDEO: Kako djeca sama kuhaju vegetarijansku sarmu za Božić?

Nema Božića bez sarme. A ova je zaista posebna. Ne samo da je vegetarijanska i…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…