Puretina u umaku

Evo jednog prijedloga za ručak ako vam je ponestalo ideja, ako volite puretinu, moglo bi vam se svidjeti

Sastojci:

  • 500 g purećih prsa
  • 100 g brašna
  • glavica luka
  • 200 ml bijeloga vina
  • 1/2 limuna
  • žlica kapara
  • maslac
  • sol, papar

Priprema:

  1. Odreske posolite, popaprite i uvaljajte u brašno.
  2. U tavi na vrućem ulju pržite ih sa svake strane oko pet minuta. Zatim odreske izvadite iz tave i odložite na toplo mjesto.
  3. Na masnoću od prženja dodajte sjeckani luk, malo ga posolite i pržite dok ne omekša. Zatim ulijte bijelo vino i sok polovice limuna.
  4. Čekajte da provre pa dodajte kapare i maslac. Začinite solju i paprom i polagano miješajući zgusnite umak.
  5. Pržene odreske položite na tanjur, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po odabiru.

Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

recept za losos u zaciskom bilju pecen u masnom papiru

3 recepta za sočnu i mekanu ribu, meso i povrće umotane u paketiće od papira

Prilikom pečenja u smotuljku iliti škartocu sve meso, riba i povrće ostaju osobito sočni i…

Šarena mediteranska pašta

Razno šareno povrće, svježi začini i brza priprema, dobitna su formula za ukusan i zdrav…

recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom…