Puretina u umaku

Evo jednog prijedloga za ručak ako vam je ponestalo ideja, ako volite puretinu, moglo bi vam se svidjeti

Sastojci:

  • 500 g purećih prsa
  • 100 g brašna
  • glavica luka
  • 200 ml bijeloga vina
  • 1/2 limuna
  • žlica kapara
  • maslac
  • sol, papar

Priprema:

  1. Odreske posolite, popaprite i uvaljajte u brašno.
  2. U tavi na vrućem ulju pržite ih sa svake strane oko pet minuta. Zatim odreske izvadite iz tave i odložite na toplo mjesto.
  3. Na masnoću od prženja dodajte sjeckani luk, malo ga posolite i pržite dok ne omekša. Zatim ulijte bijelo vino i sok polovice limuna.
  4. Čekajte da provre pa dodajte kapare i maslac. Začinite solju i paprom i polagano miješajući zgusnite umak.
  5. Pržene odreske položite na tanjur, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po odabiru.

Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije

Integralne špagete bolognese sa seitanom

Tko kaže da špageti bolognese ne mogu biti vegetarijanski? Evo jednog takvog primjera u kojem…

Pileći odrezak u korici od kikirikija

U nedostatku ideje za subotnji ručak, predlažemo da malo začinite uobičajeno meso kikirikijem, jasno, ako…