Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 700 g kuhanog oslića
  • 100 g naribanog sira
  • sol, papar
  • 2 jaja
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 120 g majoneze
  • ulje za pečenje
  • 150 g jogurta
  • 1 žličica sjeckanog kopra
  • 2 žlice soka od limuna

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, a mladi luk narežite na kružiće. Pomiješajte s usitnjenim oslićem, sirom, jajima i mrvicama, posolite i popaprite.
  2. Vlažnim rukama oblikujte popečke pa ih pržite na zagrijanom ulju s obje strane. Pečene popečke stavite na kuhinjski ručnik da se ocijedi višak ulja.
  3. Pomiješajte majonezu s jogurtom, koprom i limunovim sokom. Poslužite s popečcima i kriškama limuna.

Tekst: kuhaj.story.hr

Foto: Profimedia