Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 700 g kuhanog oslića
  • 100 g naribanog sira
  • sol, papar
  • 2 jaja
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 120 g majoneze
  • ulje za pečenje
  • 150 g jogurta
  • 1 žličica sjeckanog kopra
  • 2 žlice soka od limuna

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, a mladi luk narežite na kružiće. Pomiješajte s usitnjenim oslićem, sirom, jajima i mrvicama, posolite i popaprite.
  2. Vlažnim rukama oblikujte popečke pa ih pržite na zagrijanom ulju s obje strane. Pečene popečke stavite na kuhinjski ručnik da se ocijedi višak ulja.
  3. Pomiješajte majonezu s jogurtom, koprom i limunovim sokom. Poslužite s popečcima i kriškama limuna.

Tekst: kuhaj.story.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije

Integralne špagete bolognese sa seitanom

Tko kaže da špageti bolognese ne mogu biti vegetarijanski? Evo jednog takvog primjera u kojem…

Pileći odrezak u korici od kikirikija

U nedostatku ideje za subotnji ručak, predlažemo da malo začinite uobičajeno meso kikirikijem, jasno, ako…