Popečci od bundeve

Priprema:

  1. Krumpire ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, isto kao i bundevu.
  2. Oboje pomiješajte s jajem, brašnom i škrobnim brašnom pa posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
  3. Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite 8 komada popečaka.
  4. Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  5. Sjemenke nasjeckajte i pospite po popečcima. Po želji, ukrasite svježim koprom.

Tekst: kuhaj.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Pileći odrezak u korici od kikirikija

U nedostatku ideje za subotnji ručak, predlažemo da…

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom…

Narančasta juha od bundeve

Bundeva je bogata hranjivim tvarima, a budući da…

Popečci od tikvica, kukuruza i metvice

Sastojci * 3 velike tikvice * 1 mala…

Pročitajte i:

Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije

Integralne špagete bolognese sa seitanom

Tko kaže da špageti bolognese ne mogu biti vegetarijanski? Evo jednog takvog primjera u kojem…