Popečci od bundeve

Priprema:

  1. Krumpire ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, isto kao i bundevu.
  2. Oboje pomiješajte s jajem, brašnom i škrobnim brašnom pa posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
  3. Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite 8 komada popečaka.
  4. Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  5. Sjemenke nasjeckajte i pospite po popečcima. Po želji, ukrasite svježim koprom.

Tekst: kuhaj.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Pileći odrezak u korici od kikirikija

U nedostatku ideje za subotnji ručak, predlažemo da…

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom…

Narančasta juha od bundeve

Bundeva je bogata hranjivim tvarima, a budući da…

Popečci od tikvica, kukuruza i metvice

Sastojci * 3 velike tikvice * 1 mala…

Pročitajte i:

Grah na marsejski

Sadržaj: po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml) ½ vezice bosiljka 4…

Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije