Piletina u vrhnju

Sastojci:

1 pile
2 kisela vrhnja
1 1/2 žlica vegete
4 žlice krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
peršinov list
1 dl ulja

Priprema:

1. Sve sastojke, osim piletine, dobro izmiješajte.

2. Pile narežite pa svaki komad umočite u nadjev i slažite u vatrostalnu posudu.

3. Preostalim nadjevom prelijte meso.

4. Meso stavite u pećnicu na 180 stupnjeva te ga pecite maksimalno 90 minuta.

5. Poslužite uz pire-krumpir i zelenu salatu!

Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

recept za losos u zaciskom bilju pecen u masnom papiru

3 recepta za sočnu i mekanu ribu, meso i povrće umotane u paketiće od papira

Prilikom pečenja u smotuljku iliti škartocu sve meso, riba i povrće ostaju osobito sočni i…

Šarena mediteranska pašta

Razno šareno povrće, svježi začini i brza priprema, dobitna su formula za ukusan i zdrav…

recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom…