Pileći odrezak u korici od kikirikija

U nedostatku ideje za subotnji ručak, predlažemo da malo začinite uobičajeno meso kikirikijem, jasno, ako nitko u obitelji nije alergičan!

Priprema:

  1. Ogulite krumpire pa ih narežite na štapiće. U loncu zakuhajte oko 2 l posoljene vode. Stavite štapiće krumpira u vodu pa ih kuhajte oko 8 minuta.
  2. Nakon toga odlijte vodu i ocijedite krumpir. Očistite meso i lagano ga stucite. Odreske posolite i popaprite s obje strane.
  3. U zdjeli razmutite jaja pa ih pomiješajte s brašnom i prstohvatom soli. Kikiriki usitnite u multipraktiku pa stavite na tanjur. Odreske uvaljajte u tijesto, a zatim u kikiriki.
  4. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 °C pa pecite meso 15-20 minuta.
  5. Operite špinat pa ga kuhajte oko 3 minute u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, a zatim stavite pod mlaz hladne vode kako bi zadržao zelenu boju.
  6. Na maslinovom ulju pirjajte mladi luk i papriku narezanu na trakice. Umiješajte špinat i limunovu koricu, pa posolite i popaprite po želji.
  7. U tavi zagrijte ulje u kojem zatim ispecite kuhane štapiće krumpira kako bi poprimili zlatnosmeđu boju. Odreske poslužite s povrćem i čipsom od krumpira.

Tekst: kuhaj.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom…

Popečci od bundeve

Sastojci: 400 g krumpira 400 g bundeve (npr.…

Rižoto s piletinom i povrćem

Ovo jelo se brzo priprema, vole ga djeca…

Pileće okruglice sa sezamom

Ako vam je dosadila piletina u klasičnom obiliku,…

Pročitajte i:

Tjestenina s lososom i graškom

Sastojci: 400 g tjestenine 100 g graška (zamrznutog) 300 g fileta lososa 1 vezica kopra 2…

Grah na marsejski

Sadržaj: po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml) ½ vezice bosiljka 4…

Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…