recept za njoke s bundevom i parmezanom

Ovo je odlična alternativa ‘pužićima’ bez ičega – Njoki s bundevom i parmezanom

Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i naravno svaki puta ste u čudu zbog toga) onda morate spojiti ugodno s korisnim. Skuhajte im tijesto u koje je intagrirana bundeva, provaljajte ga u maslacu i začinite parmezanom. I na kraju samo recite da su to domaći pužići bez ičega – savršeno...

Sastojci:

  • 300 g bundeve
  • 2 žlice maslaca
  • 200 g sira rocotte
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 30 g parmezana
  • 1 žličica soli, malo papra, muškarnog oraščića
  • 50 g maslaca
  • 0,5 vezice bosiljka (po želji)

Priprema

1.Oguljenu bundevu naribajte ugrubo i pirjajte na maslacu oko 3 minute. Bundevu dobro ocijedite i stavite u posudu da se ohladi. Zatim dodajte ricottu, jaja, brašno i sir i sve izmiješajte žlicom. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Tijesto ostavite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto bi trebalo biti mekše, ali ne smije se lijepiti. Po potrebi dodajte još brašna.

2.Pomoću dvije žlice oblikujte njoke i spuštajte ih odmah u vrelu (još nije uzavrela) i posoljenu vodu. Kuhajte oko 5 minuta. Kad njoki isplivaju na površinu, kuhani su, pa ih izvadite.

3.Maslac otopite u tavici i dodajte nartgane listiće bosiljka. Ocijeđene njoke provaljajte u maslacu i poslužite tople posute parmezanom.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

recept za lazanje s bundevom

Vrijeme je za lazanje s bundevom

Lazanje volimo svi. Ovaj recept kao glavnu zvijezdu predstavlja bundevu u vegetarijanskoj varijanti, a onima…

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…