recept za njoke s bundevom i parmezanom

Ovo je odlična alternativa ‘pužićima’ bez ičega – Njoki s bundevom i parmezanom

Imate li malene izbirljivce koji se često oduševljavaju kuhanim pužićima ili makaronima bez ičega (i naravno svaki puta ste u čudu zbog toga) onda morate spojiti ugodno s korisnim. Skuhajte im tijesto u koje je intagrirana bundeva, provaljajte ga u maslacu i začinite parmezanom. I na kraju samo recite da su to domaći pužići bez ičega – savršeno...

Sastojci:

  • 300 g bundeve
  • 2 žlice maslaca
  • 200 g sira rocotte
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 30 g parmezana
  • 1 žličica soli, malo papra, muškarnog oraščića
  • 50 g maslaca
  • 0,5 vezice bosiljka (po želji)

Priprema

1.Oguljenu bundevu naribajte ugrubo i pirjajte na maslacu oko 3 minute. Bundevu dobro ocijedite i stavite u posudu da se ohladi. Zatim dodajte ricottu, jaja, brašno i sir i sve izmiješajte žlicom. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Tijesto ostavite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto bi trebalo biti mekše, ali ne smije se lijepiti. Po potrebi dodajte još brašna.

2.Pomoću dvije žlice oblikujte njoke i spuštajte ih odmah u vrelu (još nije uzavrela) i posoljenu vodu. Kuhajte oko 5 minuta. Kad njoki isplivaju na površinu, kuhani su, pa ih izvadite.

3.Maslac otopite u tavici i dodajte nartgane listiće bosiljka. Ocijeđene njoke provaljajte u maslacu i poslužite tople posute parmezanom.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…

recept za prokulice s njokima

Isprobajte recept za mirisne pržene prokulice s njokima

Topli složenac od prokulica i njoka odlično je zimsko jelo. Zasitit će vas i opskrbiti…

recept za lazanje s bundevom

Vrijeme je za lazanje s bundevom

Lazanje volimo svi. Ovaj recept kao glavnu zvijezdu predstavlja bundevu u vegetarijanskoj varijanti, a onima…

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta