Sastojci:

  • Argeta jetrena pašteta: 190 g
  • suncokretovo ulje
  • jušni temeljac: 1 dl
  • bijelo vino: 0,5 dl
  • timijan
  • muškatni oraščić
  • miješane sjemenke: 100 g
  • svinjski file: 600 g
  • slatko vrhnje: 1 dl
  • krušne mrvice od bijelog kruha: 50 g
  • jaje: 1 kos
  • papar
  • sol
  • svježi peršin

Priprema:

File narežite na medaljone debljine 1 cm, posolite i popaprite. Paštetu istresite u zdjelu te dodajte jaje, sjemenke, parmezan, krušne mrvice, nasjeckani peršin i timijan. Dobro izmiješajte. Medaljone naglo ispecite u tavi s obje strane, premjestite u zdjelu i obložite pripremljenom smjesom sjemenki. U pećnici uključite samo gornji grijač i ventilator te ih stavite da se zapeku 10 do 15 minuta pri 90 oC. Dok se medaljoni peku, pripremite umak. U zdjelu u kojoj ste pekli medaljone ulijte 0,5 dl bijelog vina, zavrijte te dodajte 1 dl slatkog vrhnja i 1 dl jušnog temeljca. Začinite bijelim paprom, dodajte malo muškatnog oraščića te, ako je potrebno, zgusnite.