Sadržaj:
- po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml)
- ½ vezice bosiljka
- 4 zimska luka
- 1 tikvica (200 g)
- 2 režnjića češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 limenka sjeckane rajčice (850 ml)
- 500 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice balzamičnog octa
- 2 žličice harisse (tuniske ljute paste), može i bez toga zbog djece
- suhi timijan
- sol, papar
Priprema:
- Grah istresite u sito, oplahnite ga i ostavite da se ocijedi. Bosiljak oplahnite, otrgnite mu listiće pa polovicu narežite na trakice.
- Luk očistite, oplahnite i narežite na kolutiće, tikvicu očistite, operite i narežite na ploške, a češnjak oljuštite i nasjeckajte te propirjajte na vrućem ulju.
- Dodajte onda luk i tikvicu i pržite sve zajedno oko 4 minute. Umiješajte grah i rajčicu te kratko kuhajte.
- Zatim umiješajte juhu, usitnjeni bosiljak, balzamični ocat i harisu pa kuhajte na laganoj vatri 7 minuta. Primiješajte timijan te dodajte soli i papra po ukusu. Ukrasite preostalim listićima bosiljka.
Izvor: kuhaj.story.hr
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču