Grah na marsejski

Sadržaj:

  • po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml)
  • ½ vezice bosiljka
  • 4 zimska luka
  • 1 tikvica (200 g)
  • 2 režnjića češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 limenka sjeckane rajčice (850 ml)
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 2 žličice harisse (tuniske ljute paste), može i bez toga zbog djece
  • suhi timijan
  • sol, papar

Priprema:

  1. Grah istresite u sito, oplahnite ga i ostavite da se ocijedi. Bosiljak oplahnite, otrgnite mu listiće pa polovicu narežite na trakice.
  2. Luk očistite, oplahnite i narežite na kolutiće, tikvicu očistite, operite i narežite na ploške, a češnjak oljuštite i nasjeckajte te propirjajte na vrućem ulju.
  3. Dodajte onda luk i tikvicu i pržite sve zajedno oko 4 minute. Umiješajte grah i rajčicu te kratko kuhajte.
  4. Zatim umiješajte juhu, usitnjeni bosiljak, balzamični ocat i harisu pa kuhajte na laganoj vatri 7 minuta. Primiješajte timijan te dodajte soli i papra po ukusu. Ukrasite preostalim listićima bosiljka.

 

Izvor: kuhaj.story.hr

Preporučujemo

Pročitajte i:

Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije

Integralne špagete bolognese sa seitanom

Tko kaže da špageti bolognese ne mogu biti vegetarijanski? Evo jednog takvog primjera u kojem…