Grah na marsejski

Sadržaj:

  • po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml)
  • ½ vezice bosiljka
  • 4 zimska luka
  • 1 tikvica (200 g)
  • 2 režnjića češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 limenka sjeckane rajčice (850 ml)
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 2 žličice harisse (tuniske ljute paste), može i bez toga zbog djece
  • suhi timijan
  • sol, papar

Priprema:

  1. Grah istresite u sito, oplahnite ga i ostavite da se ocijedi. Bosiljak oplahnite, otrgnite mu listiće pa polovicu narežite na trakice.
  2. Luk očistite, oplahnite i narežite na kolutiće, tikvicu očistite, operite i narežite na ploške, a češnjak oljuštite i nasjeckajte te propirjajte na vrućem ulju.
  3. Dodajte onda luk i tikvicu i pržite sve zajedno oko 4 minute. Umiješajte grah i rajčicu te kratko kuhajte.
  4. Zatim umiješajte juhu, usitnjeni bosiljak, balzamični ocat i harisu pa kuhajte na laganoj vatri 7 minuta. Primiješajte timijan te dodajte soli i papra po ukusu. Ukrasite preostalim listićima bosiljka.

 

Izvor: kuhaj.story.hr

Preporučujemo

Pročitajte i:

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

recept za losos u zaciskom bilju pecen u masnom papiru

3 recepta za sočnu i mekanu ribu, meso i povrće umotane u paketiće od papira

Prilikom pečenja u smotuljku iliti škartocu sve meso, riba i povrće ostaju osobito sočni i…