Sastojci
300 g mljevenog mesa (svinjetina i junetina)
1 mala žlica soli
1 mala žlica mljevene slatke paprike
½ male žlice papra
2 žlice mljevenih lanenih sjemenki
1 jaje
malo krušnih mrvica
krumpir
blitva
Priprema
U mljeveno meso dobro umiješajte sol, mljevenu slatku papriku, papar, lanene sjemenke i umućeno jaje. Možete dodati malo krušnih mrvica kako bi smjesa bila čvršća i kako se okruglice ne bi raspale prilikom pečenja. Na ruke stavite malo ulja i oblikujte mesne okruglice promjera oko 3 cm. Pecite ih na tavi i pritom ju par puta protresite, kako bi se okruglice ravnomjerno ispekle sa svake strane. Za to vrijeme skuhate krumpir i blitvu za prilog, po želji.
Moj savjet: ako ste više za umak varijante, na kraju pečenja dodajte pasiranu rajčicu, malo brašna i vode, pa ćete dobiti ukusan umak koji će poprimiti okus pečenih okruglica. Kratko propirjajte i poslužite toplo.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču