Slatke male mesne kuglice sa super zdravim prilogom



Sastojci


300 g mljevenog mesa (svinjetina i junetina)


1 mala žlica soli


1 mala žlica mljevene slatke paprike


½ male žlice papra


2 žlice mljevenih lanenih sjemenki


1 jaje


malo krušnih mrvica


krumpir


blitva




Priprema


U mljeveno meso dobro umiješajte sol, mljevenu slatku papriku, papar, lanene sjemenke i umućeno jaje. Možete dodati malo krušnih mrvica kako bi smjesa bila čvršća i kako se okruglice ne bi raspale prilikom pečenja. Na ruke stavite malo ulja i oblikujte mesne okruglice promjera oko 3 cm. Pecite ih na tavi i pritom ju par puta protresite, kako bi se okruglice ravnomjerno ispekle sa svake strane. Za to vrijeme skuhate krumpir i blitvu za prilog, po želji.



Moj savjet: ako ste više za umak varijante, na kraju pečenja dodajte pasiranu rajčicu, malo brašna i vode, pa ćete dobiti ukusan umak koji će poprimiti okus pečenih okruglica. Kratko propirjajte i poslužite toplo.



Recept poslala čitateljica Suzana Štrk