Sastojci
500 g šampinjona
300 g tvrdog sira (gauda)
nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom
500 g mljevenog mesa
1-2 jaja
krušne mrvice
1 veća glavica luka sitno nasjeckanog
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema
Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite na 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C.
Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C.
Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.
Recept poslala čitateljica Suzana Štrk
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih
5 ideja za aktivnosti u kojima će djeca uživati, ali i zainteresirati se za Dan planeta Zemlje
Ovo je najvažnija hrana za razvoj bebinog mozga, prema pedijatrima
Roditelji, oprez: Ovo je 6 opasnih stvari u kući s kojima se bebe vole igrati
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami