Punjena mesna štruca i kapice šampinjona sa sirom

Maštovita kombinacija odlična za grickanje uz dobro društvo

Sastojci

500 g šampinjona

300 g tvrdog sira (gauda)

nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom

500 g mljevenog mesa

1-2 jaja

krušne mrvice

1 veća glavica luka sitno nasjeckanog

sol

papar

maslinovo ulje

Priprema

Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite na 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C.

Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C.

Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.

Recept poslala čitateljica Suzana Štrk

Preporučujemo

Pročitajte i:

Složenac od oslića

Donosimo recept čija je količina prilagođena jednom prosječnom djetetu predškolskog uzrasta

recept za one pot pasta s povrcem i kokosovim mlijekom

Jeste li već čuli za One pot pasta? U loncu odjednom kuhate tjesteninu s povrćem u kokosovom mlijeku

Kad kažemo 'One pot pasta' ili u prijevodu 'Tjestenina i sve ostalo odjednom i u…

recept za raviole sa špinatom i sirom u umaku od rajcice

Domaći ravioli sa špinatom i sirom u umaku od rajčice

Ima li bolje? Pripremati ih možete s klincima, dobit ćete ukusno i domaće jelo, a…

recept za losos u zaciskom bilju pecen u masnom papiru

3 recepta za sočnu i mekanu ribu, meso i povrće umotane u paketiće od papira

Prilikom pečenja u smotuljku iliti škartocu sve meso, riba i povrće ostaju osobito sočni i…