Pečene punjene paprike

Paprike punjene ječmom i povrćem. Za mesopljupce u smjesu se lako mogu dodati i komadići pržene piletine

Sastojci

3 paprike
maslinovo ulje
luk
2 šalice juhe (ili vode)
oko 2 dl soka od rajčica ili pelata
1 šalica ječma
1 sitno narezana rajčica
pola sitno narezane paprike
oko 1/ 3 sitno narezane tikvice

oko 1 šalica naribanog tvrdog sira (može i parmezan, ovčji)

Po zelji:
kukuruz
chilli

Priprema

1. Na ulju popržite luk te dodajte tikvice i papriku. Nastavite pržiti uz miješanje. Dodajte rajčice i miješajte oko minutu pa dodajte ječam ili rižu. Sve promiješajte. Dodajte sok od rajčice i vodu, poklopite te dovedite do vrenja. Tada smanjite temperaturu na najniže te ostavite kuhati dok ječam ne upije svu vodu. Skinite s vatre, promiješajte i ostavite poklopljeno. Ovo okusom dosta podsjeća na đuveč.
2. Odrežite gornji dio paprike te ga ostavite po strani da njime poklopite punjenu papriku. Zagrijte pećnicu na 180° i nauljite vatrostalnu posudu.
3. U ječam ili rižu dodajte po želji kukuruz te ribani sir ako je pikantan. Ako nije onda ga je bolje izostavite. Promiješajte smjesu i nadjenite paprike. Vrh poklopite i pospite sirom ili ostavite otklopljen, i pospite sirom. Stavite u pećnicu da se zapeče oko 15 minuta.

Preuzeto sa stranice: kuharicazadjecu.blog.hr

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:

novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige “Tatina kuharica” i autorica bloga Marina kuharica za velike i male

Preporučujemo

Pročitajte i:

Grah na marsejski

Sadržaj: po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml) ½ vezice bosiljka 4…

Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije