Pečene punjene paprike

Paprike punjene ječmom i povrćem. Za mesopljupce u smjesu se lako mogu dodati i komadići pržene piletine

Sastojci

3 paprike
maslinovo ulje
luk
2 šalice juhe (ili vode)
oko 2 dl soka od rajčica ili pelata
1 šalica ječma
1 sitno narezana rajčica
pola sitno narezane paprike
oko 1/ 3 sitno narezane tikvice

oko 1 šalica naribanog tvrdog sira (može i parmezan, ovčji)

Po zelji:
kukuruz
chilli

Priprema

1. Na ulju popržite luk te dodajte tikvice i papriku. Nastavite pržiti uz miješanje. Dodajte rajčice i miješajte oko minutu pa dodajte ječam ili rižu. Sve promiješajte. Dodajte sok od rajčice i vodu, poklopite te dovedite do vrenja. Tada smanjite temperaturu na najniže te ostavite kuhati dok ječam ne upije svu vodu. Skinite s vatre, promiješajte i ostavite poklopljeno. Ovo okusom dosta podsjeća na đuveč.
2. Odrežite gornji dio paprike te ga ostavite po strani da njime poklopite punjenu papriku. Zagrijte pećnicu na 180° i nauljite vatrostalnu posudu.
3. U ječam ili rižu dodajte po želji kukuruz te ribani sir ako je pikantan. Ako nije onda ga je bolje izostavite. Promiješajte smjesu i nadjenite paprike. Vrh poklopite i pospite sirom ili ostavite otklopljen, i pospite sirom. Stavite u pećnicu da se zapeče oko 15 minuta.

Preuzeto sa stranice: kuharicazadjecu.blog.hr

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala:

novinarka/fotografkinja Helena Kralj, autorica knjige “Tatina kuharica” i autorica bloga Marina kuharica za velike i male

Preporučujemo

Pročitajte i:

Popečci od oslića s umakom od jogurta

Malo drugačija priprema oslića zgodan je način da obogatite domaći jelovnik

Kroketi s prokulicama koje će voljeti i klinci

Nadamo se da će, zahvaljujući ovom zanimljivom receptu, i oni koji ne vole ovo povrće…

Lazanje sa špinatom i lososom

Jedne zanimljive lazanje za one koji žele smanjiti unos mesa ili isprobati nešto drugačije

Integralne špagete bolognese sa seitanom

Tko kaže da špageti bolognese ne mogu biti vegetarijanski? Evo jednog takvog primjera u kojem…