Ekspresno zobeno mlijeko

Kad vam iznenada zatreba zobeno mlijeko, ovako ga možete napraviti za nekoliko minuta, jer znamo da je uz djecu i sve obaveze vrijeme prilično ključan čimbenik

Sastojci:

  • šalica zobenih pahuljica
  • 3 šalice vode
  • prstohvat soli
  • dodaci po želji (sladilo, začini)

Priprema:

  1. Zobene pahuljice, vodu i sok stavite u blender i smiksajte.
  2. Procijedite; ako želite potpuno glatko mlijeko, možete ga procijediti i nekoliko puta.
  3. Posudu blendera isperite pa u nju ulijte procijeđeno mlijeko te ga smiksajte s odabranim dodacima.
  4. Imate li nešto više vremena, zobene pahuljice operite i stavite u zdjelu te prelijte vodom pa ostavite da odstoje 20-ak minuta.
  5. Potom ih dobro isperite i stavite u blender.
  6. Ulijte 3 šalice vode, dodajte sol i smiksajte. Procijedite.
  7. Procijeđeno mlijeko vratite u ispranu posudu blendera pa kratko smiksajte s dodacima po svojoj želji.

Tekst: Patricia Tomasović za Lijepa&aktivna
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Recept za slanu granolu

Za sve one koji ne vole slatki doručak,…

Ukusni popečci od blitve

Ne vole li klinci previše blitvu po izgledu,…

Pročitajte i:

quiche sa kozjim sirom, rikulom i rajcicama

Quiche s kozjim sirom, rikulom i rajčicama

"Baš je ukusno!", sigurno će vam reći vaši gosti kad im servirate ovaj jednostavan i…

japanska juha ramen

Lagana juha za uskrsni detoks - večera po uzoru na japansku juhu ramen

Možda ste kao i mi pretjerali s uskrsnim delicijama i sada, iako gladni, za večeru…

recept za tjesteninu s gljivama i koprivom

Tjestenina s gljivama i listićima koprive

Šampinjoni su odličan izvor vitamina D, a kopriva vitamina C i željeza. Prvo s djecom…

recept za juhu od spinata s kokosovim mlijekom i lososom

Juha od špinata s kokosovim mlijekom i lososom

Ova juha od špinata jedan je od naših omiljenih recepata za proljeće. Kokos joj daje…