siggi’s priča počinje 2004. godine kad je Siggi Hilmarsson osjetio nostalgiju za svojim domom na Islandu i skyrom, islandskim gustim jogurtom. Jogurti koje je pronalazio na policama trgovina u SAD-u nisu odgovarali njegovom ukusu pa je počeo raditi skyr u svojoj maloj kuhinji u New Yorku, prema receptu koji mu je poslala majka. U samo nekoliko mjeseci Siggi je usavršio tehniku izrade, napustio svoj tadašnji posao te premjestio skromnu proizvodnju  skyra iz svog doma u malu mljekaru izvan grada, u državi New York. 2008. godine siggi's skyr ulazi u lanac trgovina Whole Foods Market i postaje dostupan potrošačima diljem SAD-a a od ove godine, nakon istovremenog predstavljanja siggi'sa u Hrvatskoj i Sloveniji, i potrošačima ostalih europskih zemalja.

Za jednu čašu siggi's skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja dobiva se gust jogurt jednostavnih i prirodnih sastojaka, bogat proteinima od 14 do 16 g po porciji.

U proizvodnji siggi's skyra koristi se samo obrano mlijeko, stoga siggi's skyr odlikuje 0% mliječne masti.

siggi's skyr ne sadrži bojila i umjetna sladila a sadrži 30% manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte, dok su izvor šećera u siggi's skyru dominantno voće u voćnim varijantama, te prirodno prisutan šećer mlijeka (laktoza).

Linija siggi’s skyreva na hrvatskom tržištu predstavljena je u četiri okusa - natur, vanilija, jagoda i borovnica, pakiranih u čašicama od 150 grama jednostavnog, pročišćenog dizajna, upravo u skladu sa samom filozofijom i vrijednostima branda.

siggi's skyr namijenjen je svima koji paze na pravilnu i uravnoteženu prehranu i teže konzumaciji što prirodnijih i jednostavnijih sastojaka. siggi's brand promovira DIY (Do It Yourself) koncept pripreme obroka i međuobroka kombiniranjem omiljene verzije siggi's skyra sa svježim voćem, orašastim plodovima ili povrćem, ovisno o preferencijama potrošača.  Tako je inspiraciju za svakodnevne zdrave obroke bazirane na siggi's skyru moguće pronaći na www.siggis.hr ili na društvenim mrežama Siggi's Hrvatska (Facebook i Instagram).

Punjena jaja

Jaja skuhajte u tvrdo, očistite, prepolovite i izvadite žumanjke. Žumanjke pomiješajte sa Siggi's natur skyrom i začinite s malo maslinovog ulja, soli i papra. Napunite jaja pripremljenom smjesom i po želji dodajte svježi kopar. Ako želite da jaja dobiju i lijepi ombre efekt, nakon kuhanja i guljenja, stavite ih na par sati u kašu od cikle koju ćete dobiti tako da izblendate jednu veću ciklu s malo vode.

u-hrvatsku-stigao-siggis-skyr-gusti-jogurt-jednostavnih-i-prirodnih-sastojaka

Sendvič s lososom

Raženi kruh tostirajte pa premažite Siggi's natur skyrom. Zatim dodajte dimljeni losos, potočarku, nasjeckani luk te kapare.

u-hrvatsku-stigao-siggis-skyr-gusti-jogurt-jednostavnih-i-prirodnih-sastojaka

Tekst i foto: promo