Petar Pan i Pinocchio – najbolji pokloni za maštovite pustolove

Strašni gusari i nestašne vile, živopisne pustolovine i nezaboravni likovi: jedan dječak koji je odbio odrasti i jedan lutak koji je žarko želio postati dječak – svi znamo o kojim se likovima radi, zar ne?

Petar Pan J. M. Barrieja i Pinocchiove pustolovine Carla Collodija postali su i ostali nezaobilazan dio svakoga djetinjstva i svake kućne biblioteke. Brojne generacije djece odrasle su uz ove nezaboravne lektirne klasike, a ovih blagdana neka i vaše dijete postane dio Petrove družine ili Pinocchiov neustrašivi suputnik uz nova, ilustrirana izdanja omiljenih priča!

Petar Pan škotskog književnika Jamesa Matthewa Barrieja već više od sto godina oduševljava svaku novu generaciju čitatelja. U potrazi za novim pričama Petar Pan, dječak koji nije želio odrasti, ostane bez vlastite sjene u kući gospodina i gospođe Darling. Jedne večeri, kad ju je pokušao pronaći, upozna njihovu djecu: Wendy, Johna i Michaela. Slučajni se susret pretvorio u veliku pustolovinu. S pomoću čarobnog praha vile Zvončice, Petrove suputnice, poletjeli su prema drugoj zvijezdi desno što vodi do Nigdjezemske. Tamo su ih dočekali izgubljeni dječaci, ratoborni Indijanci, prevrtljive sirene i strašni gusari te najstrašniji od svih strašnih moreplovaca - kapetan Kuka. Lik zaigranog Petra postao je simbol bezbrižnosti djetinjstva, a u dogodovštinama njegove družine u Nigdjezemskoj jednako uživaju i odrasli i djeca svih uzrasta.

Pinocchiove pustolovine jedna je od najpoznatijih, najčitanijih i najprevođenijih knjiga svjetske književnosti. Ovaj dječji klasik nastao je u Italiji krajem 19. stoljeća, ali ni dan-danas ne gubi svoju umjetničku i edukativnu vrijednost te je omiljeno štivo za djecu svih uzrasta kojem se i odrasli rado vraćaju. Priča je to o drvenom lutku koji najviše od svega želi postati dječak. Ali kako je tvrdoglav i zaigran, a uz to i naivan, odmetne se od svog dobrog oca Geppetta i upusti u niz pustolovina. Na svom putovanju upoznat će mnoge živopisne likove i doživjeti kojekakve zgode i nezgode, a sve kako bi na kraju naučio cijeniti prave vrijednosti i prave prijatelje. Napisana jednostavnim stilom, priča sadrži mnogo čarobnih i maštovitih prizora koji se urezuju u dječje pamćenje. Malog šarmantnog lutka Pinocchija predstavljamo vam s originalnim ilustracijama Carla Chiostrija.

Petra Pana i Pinocchiove pustolovine potražite u svim knjižarama, na www.vbz.hr i u V.B.Z.-ovom online Božićnom katalogu po promotivnim cijenama.

 

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Vile, ptice i noćno nebo - najljepše priče za najmlađe čitatelje

Stiglo nam je to magično doba godine: vrijeme…

Pročitajte i:

Profesionalni vizažisti šminkali u Arena Centru

Za besplatno šminkanje tražio se termin više!

Blagdanska rasprodaja koju smo dugo čekali!

Bezbrižno krenite s cijelom obitelji na putovanje uz mega rasprodaju OPEL modela u svim PSC…

Blagdansko druženje uz Sensu i Skinfinity

U blagdanskom ozračju luksuznog prostora prvog hrvatskog premium brenda preparativne kozmetike Skinfinity predstavljen je novi…

Ima li ljepše čarolije od bebinog prvog Božića s obitelji?

Ako ste među onim neispavanim roditeljima koji za Božić žele samo da im netko pričuva…